Elena

Elena heet voluit Elena Donna Casa La Vita en is gefokt door Neeltje Sleijpen (www.casalavita.nl).

 

Ze is 43 cm hoog, weegt 13 kilo en heeft een harmonisch gebouwd en atletisch lichaam. Het is een intelligente, aanhankelijke en energieke hond met een onbevangen, sociaal en vriendelijk karakter. Ze is erg speels, leergierig en contactgericht....en ook een beetje prettig gestoord en eigenwijs. Binnenshuis is het een rustige doch waakse hond. Haar waken dient alleen om ons te waarschuwen voor arriverend bezoek of mogelijk onraad. Wanneer zij alleen thuis is waakt (blaft) ze niet.

 

Buitenshuis is het een onvermoeibare metgezel die houdt van allerlei spelletjes, zwemmen en snuffelen. Blaffen doet ze nooit op wandeling. Ze is onderzoekend en nieuwsgierig maar niet roekeloos. Zo zal ze bijvoorbeeld nooit gaan zwemmen in onbekend water voordat ze heeft gecontroleerd dat ze er ook weer uit kan komen. In een zwembad plonzen zul je haar dan ook niet zien doen, al is het nog zo warm.

De wandelingen met haar zijn ontspannen en plezierige aangelegenheden. Strand, duinen of bos, ze vindt het allemaal even leuk en we maken dagelijks een paar uur vrij om met haar op pad te gaan. Ze gaat nooit ver of lang uit de buurt en houdt ons goed in de gaten. Als ze de kans krijgt mag ze wel graag achter bewegende dieren aanhollen maar dieper gaat haar jachtinstinct niet. Een eend die niet snel genoeg in de vijver duikt kan hooguit een duw van haar neus verwachten. In een konijntje dat van schrik bevriest verliest ze acuut haar interesse.

 

Bij ontmoetingen met andere honden en mensen gedraagt ze zich vriendelijk en conflict-vermijdend. Spelen met onbekende honden doet ze alleen onder haar talrijke voorwaarden: ze moeten niet te groot zijn, zich niet lomp gedragen en ze speelt uitsluitend "krijgertje" waarbij zijzelf het "haasje" mag zijn. Als de onbekende hond haar regels overtreedt, slaakt ze een ijselijke kreet. Gaat hij nog eens de fout in dan is het spelletje wat haar betreft uit.

 

Sinds Juni 2013 volgen Elena en ik met veel plezier lessen in Praktijk Speuren!

www.speurenmethonden.nl

 

Elena vergezelt ons altijd op onze reizen binnen Nederland en Europa en is een plezierige, flexibele en niet-veeleisende reisgenoot.