Lagotto Romagnolo

Hier vindt u informatie over de Lagotto Romagnolo, ook wel Italiaanse Waterhond of Italiaanse Truffelhond genoemd. Op de website van de LRCN (Lagotto Romagnolo Club Nederland) vindt u nog veel meer algemene informatie over deze hond.

www.lagotto.nl

 

Waarom een Lagotto Romagnolo?

Welk ras of type hond bij u past is heel persoonlijk. De Lagotto Romagnolo is over het algemeen een intelligente, aanhankelijke, vrolijke en energieke hond met een goede gezondheid en een gevoelig karakter. Sommige mensen die allergisch reageren op honden, hebben dit probleem wellicht niet bij een ras dat niet verhaart zoals de Lagotto Romagnolo. Dit dient u uiteraard wel te testen voordat u een Lagotto in huis neemt bij iemand die naast de Lagotto geen andere dieren in huis heeft. Wij hebben momenteel geen andere huisdieren dus op afspraak ben u bij ons welkom voor een test-knuffel.

 

Waarom geen Lagotto Romagnolo?

De Lagotto Romagnolo is over het algemeen zeer sociaal en mensgericht en zal daarom in veel gezinnen prima tot zijn recht komen. Hij gedijt het beste in een stabiele omgeving met duidelijke grenzen en regels en een evenwichtige volwassene als steun en toeverlaat. Ruim voldoende beweging en aandacht en een uitgebreide socialisatie zijn eveneens belangrijk. Aandachtspunten tijdens de opvoeding: consequent en voorspelbaar zijn, mentaal overwicht hebben, belonen van gewenst gedrag, voorkomen van ongewenst gedrag, wederzijds respect. Daarbij nog wat begrip voor zijn gevoelige aard en een dosis gevoel voor humor zullen resulteren in een blije, evenwichtige en loyale metgezel. Kunt u dit niet bieden dan is deze hond waarschijnlijk minder geschikt voor u.