10 maart 2020: 5 weken drachtig

14.3 kg, een paar onsjes erbij!

 

17 maart 2020: 6 weken drachtig

14.985 kg.......dat ronden we af op 15 kg !

De pups beginnen te groeien.

Nu al heel erg zwanger....en ze moet nog 3 weken !

 

24 maart 2020: 7 weken drachtig

16.180 kg. Dat ronden we af naar 16.2 kg want er ligt minstens 20 gram staart op de grond. In totaal 2 kilo aangekomen. De pups groeien goed.

 

Bente gaat nog graag mee wandelen. Ze rent wel een stuk minder dan normaal.

 

Bente houdt de pups warm bij de kachel. Ze is niet veel zwaarder dan tijdens haar eerste drachtigheid maar oogt een stuk "buikiger". Of zoals Bernard het, iets korter door de bocht, uitdrukt "you ruined her figure!"

 

29 maart 2020: dag 54

16.8 kg weegt Bente vandaag. Net als bij het vorige nest heeft zij voor de zekerheid weer een hol gegraven in de tuin op een iets andere plek. Na één blik op Bente's buik besloot Elena gisteren dat dit hol nog wel enigszins uitgediept diende te worden.

 

 

Enkele dagen geleden zijn we begonnen aan de "kraamkamer". Bente en Elena hebben daarbij, vanuit hun oogpunt bezien, geholpen, gecontroleerd en getest. Dat klinkt opbouwender dan hoe wij dit hebben ervaren. "Hopeloos in de weg gelopen, gezeten en gelegen". Ze lijken tevreden met het resultaat.

 

De werkzaamheden: de meubels naar één kant van de kamer, vloer gedweild, vinyl gelegd, werpkist in elkaar gezet en vetbedden op maat gesneden. De voorbereidingen zijn nu in grote lijnen klaar.

 

31 maart 2020: 8 weken drachtig

17 kg vandaag. De pups zijn weer goed gegroeid maar minder hard dan vorige week. In totaal is Bente bijna 3 kg aangekomen. Ze voelt zich goed, slaapt heel erg veel en gaat nog graag mee wandelen. Nog één week te gaan.

 

De werpkist hoort al helemaal bij de inboedel. Om beurten gaan Elena en Bente er een dutje doen.

 

Vanmorgen hebben de meiden de kuil weer wat verder uitgegraven. Er lijkt nu genoeg ruimte voor 20 pups!

 

2 april 2020: dag 58

Bente dijt nog steeds angstwekkend uit.

 

 

Gisteren is Bente officieel met zwangerschapsverlof gegaan. Elena moet nu al het zware graafwerk alleen doen. Bente controleert vervolgens of het goed genoeg is.

 

De werpkist is helemaal geadopteerd door zowel Bente als Elena.

 

 

Bente wil geen lange wandelingen meer maken dus die hebben we ingekort. Slapen doet ze heel graag. Het liefst bij één van ons op schoot. We zijn aan het aftellen.

 

4 april 2020: dag 60

17.9 kg afgerond vandaag. Bente is in totaal 3.8 kg aangekomen. Of het veel pups of hele dikke pups zijn moeten we nog even afwachten.

 

Tonnetjerond is Bente ondertussen. Echt comfortabel ziet het er niet uit maar ze moppert niet. Bente heeft 5 tepels aan haar rechterzijde. Aan de linkerzijde heeft ze er vier. Die liggen precies tussen de tepels aan de overkant. Heel praktisch; pups kunnen liggend naast elkaar drinken en hoeven niet bovenop elkaar te klauteren.

 

6 april 2020: dag 62

Bente is de laatste twee dagen geen grammetje meer aangekomen. De pups kunnen nu ieder moment komen.

 

Bente is gisteren nog één keer mee gegaan op de wandeling. Sindsdien wil ze niet meer mee en ligt een groot deel van de dag te slapen of te rusten. Af en toe zien we wilde bewegingen in haar buik. Zijn de pups aan het voetballen?

 

13.00 uur: Bente is aan het nestelen geslagen.

Ziet er inderdaad veel beter uit zo!

 

8 april 2020: dag 64

Ons geduld wordt zwaar op de proef gesteld. Ruim 9 weken drachtig is Bente ondertussen en ze maakt nog steeds geen aanstalten om te bevallen.

 

De pups hebben het blijkbaar nog prima naar hun zin in mama's buik.

 

Elena neemt het nog even waar: slapen in de werpkist. Het kan tenslotte ieder moment afgelopen zijn met de pret.