10 maart 2020: 5 weken drachtig

14.3 kg, een paar onsjes erbij!

 

17 maart 2020: 6 weken drachtig

14.985 kg.......dat ronden we af op 15 kg !

De pups beginnen te groeien.

Nu al heel erg zwanger....en ze moet nog 3 weken !

 

24 maart 2020: 7 weken drachtig

16.180 kg. Dat ronden we af naar 16.2 kg want er ligt minstens 20 gram staart op de grond. In totaal 2 kilo aangekomen. De pups groeien goed.

 

Bente gaat nog graag mee wandelen. Ze rent wel een stuk minder dan normaal.

 

Bente houdt de pups warm bij de kachel. Ze is niet veel zwaarder dan tijdens haar eerste drachtigheid maar oogt een stuk "buikiger". Of zoals Bernard het, iets korter door de bocht, uitdrukt "you ruined her figure!"

 

29 maart 2020: dag 54

16.8 kg weegt Bente vandaag. Net als bij het vorige nest heeft zij voor de zekerheid weer een hol gegraven in de tuin op een iets andere plek. Na één blik op Bente's buik besloot Elena gisteren dat dit hol nog wel enigszins uitgediept diende te worden.

 

 

Enkele dagen geleden zijn we begonnen aan de "kraamkamer". Bente en Elena hebben daarbij, vanuit hun oogpunt bezien, geholpen, gecontroleerd en getest. Dat klinkt opbouwender dan hoe wij dit hebben ervaren. "Hopeloos in de weg gelopen, gezeten en gelegen". Ze lijken tevreden met het resultaat.

 

De werkzaamheden: de meubels naar één kant van de kamer, vloer gedweild, vinyl gelegd, werpkist in elkaar gezet en vetbedden op maat gesneden. De voorbereidingen zijn nu in grote lijnen klaar.

 

31 maart 2020: 8 weken drachtig

17 kg vandaag. De pups zijn weer goed gegroeid maar minder hard dan vorige week. In totaal is Bente bijna 3 kg aangekomen. Ze voelt zich goed, slaapt heel erg veel en gaat nog graag mee wandelen. Nog één week te gaan.

 

De werpkist hoort al helemaal bij de inboedel. Om beurten gaan Elena en Bente er een dutje doen.

 

Vanmorgen hebben de meiden de kuil weer wat verder uitgegraven. Er lijkt nu genoeg ruimte voor 20 pups!