Week 5

 

Groeitabel week 5

 

 

Geb. 

8 Mei

9 Mei

10Mei

11Mei

12Mei

13Mei

14Mei

Cooper

270 

1655 

1745 

1800 

1860  

1940 

1990 

2045 

Coosje

260 

1415 

1460 

1535 

1615  

1680  

1745  

1805 

Charlie

270 

1595 

1620 

1690 

1765  

1860 

1890 

1990 

Colin

255 

1620 

1660 

1740 

1805  

1900  

1970 

2055 

Ceejay

250 

1520 

1630 

1670 

1760  

1840  

1905 

1960 

Caitlin

255 

1525 

1580 

1660 

1720 

1790 

1870 

1920 

Carmel

Curtis

260

235 

1700 

1620 

1790 

1705  

1830

1790 

1905

1875 

1980

1920 

2040 

2005 

2095 

2080 

 

 

 

Week 5 Algemeen

Vandaag 14 mei is de vijfde week van het leven van de pups voorbij. Ze groeien voorspoedig en ontwikkelen zich heel goed. Hun gewichten schommelen nu rond de 2 kilo en dat is ongeveer acht keer het geboortegewicht. De pups krijgen vijf maaltijden per dag. Meestal, maar niet altijd, krijgen zij na de maaltijd nog een toetje van Bente.

 

Bij alle pups zijn (vlijmscherpe) hoektandjes doorgekomen en ook de andere tandjes en kiesjes beginnen door te komen. Hun bewegingen raken steeds beter gecoördineerd. De spelletjes met hun nestgenootjes en speelgoed worden complexer. Ook krijgen ze lichte voorkeuren met wie zij het liefst spelen al wordt niemand uitgesloten.

 

Alle pups zijn dol op aandacht en knuffels van mensen en ze staan regelmatig te dringen bij de afzetting om opgetild te worden. Ook met elkaar zijn de pups lief, speels en sociaal. Over het geheel genomen zijn het erg ontspannen, rustige en gemoedelijke pups. Behalve tijdens spel vocaliseren zij zelden of nooit. De pups treden alle nieuwigheden waar zij dagelijks mee te maken krijgen zonder aarzeling of opwinding tegemoet.

 

Hieronder weer een verslag van de dagelijkse belevenissen van de pups.

 

Op naar week zes!

8 mei

 

 

 

 

Hi Cooper, mag ik ook in de mand?

 

 

 

Ja hoor Carmel, jij wel!

 

 

 

Na diverse pogingen staat het record op 3.5 pups in het mandje.

Het hele gezin in diepe rust.

 

Colin heeft een heerlijk warm slaapplaatsje gevonden.

 

Eten en slapen vult een groot gedeelte van een dag uit het leven van de pups.

 

 

 

Als het bakje leeg is kan je er altijd nog in gaan zitten.

Ga je met me spelen Caitlin? Ja hoor Ceejay!

Cooper is moe gespeeld.

9 mei

Carmel en Coosje spelen in de mand.

 

Bente houdt de wacht in de tuin.

 

Elena doet een dutje.

10 mei

Een impressie van het dagelijks weegritueel: Cooper, Coosje, Charlie, Colin, Ceejay, Caitlin, Carmel en Curtis

De mensen die in aanmerking komen voor een pup hebben een shirt meegebracht dat zij 24 uur op de huid hebben gedragen. Deze acht shirts leggen wij regelmatig bij de slapende pups. We hopen dat het hun aanstaande verhuizing zal vergemakkelijken.

 

 

We voeren de pups vijf keer per dag. We voeren ze ongeveer twee keer zoveel als ze nodig hebben om voedernijd te voorkomen. Wat zij over hebben (soms veel soms weinig) is voor Bente.

De pups worden elke dag beter zindelijk. Bijna alle poepjes belanden in de korrelbak. Een groot deel van de plasjes ook. Curtis is al dagen helemaal zindelijk. Hij is het enige reutje dat betrouwbaar plast met vier poten in de bak. De andere vijf reutjes zetten regelmatig alleen de voorpoten in de bak en pissen dan tegen de rand van de bak (mannen!).

Alle pups zijn vandaag even op de trimtafel geweest. Ik had mijn camera speciaal ingesteld voor close-up foto's. Dat bleek een slecht idee, bijna alle foto's zijn bewogen. Slechts drie foto's zijn gelukt: 1. Caitlin, 2. Coosje, 3. Curtis (kwispelend!) met speeltje.

 

 

 

 

Carmel en Charlie, zij aan zij. Zouden ze weten hoe snoezig ze zijn?

Af en toe worden we beloond voor ons vele poetswerk. Nu kon ik deze foto maken waarbij Carmel op zijn rug ligt en wordt weerspiegeld in de geboende werpkist.

 

We hebben een stuk van een oude doos in de werpkist gelegd als speelgoed. Coosje vindt het als eerste en gaat het meteen verkennen. Daarna gaat ze een dutje doen.

 

11 mei

Vandaag waren de pups de sterren in een Skype gesprek met vrienden.

 

Verder hebben zij voor het eerst een paar uur een halsbandje om gehad. Het om- en afdoen en het dragen gaan wij iedere dag even oefenen. Zij zullen altijd dezelfde kleur dragen. Het schema is als volgt:

 

Cooper  :  Bruin

Coosje  :  Rood

Charlie  :  Donkerblauw

Colin     :  Geel

Ceejay  :  Groen

Caitlin   :  Oranje

Carmel  :  Lichtblauw

Curtis    :  Paars

 

Verder hebben de pups nog bezoek gehad en zijn uitgebreid geknuffeld. Hieronder liggen Carmel en Caitlin ongegeneerd te genieten van hun knuffels.

12 mei

Vandaag zijn de pups allemaal weer even op tafel geweest. Eerst geknuffeld op mijn arm en daarna heb ik de vacht op hun rug gekamd terwijl ze op mijn arm zaten. Ze vonden het allemaal fijn en zodra ze zich goed ontspanden heb ik ze even op tafel gezet om de rest van de vacht te kammen. Aansluitend weer wat haar weggeknipt rond de anus en de geslachtsdelen voor de hygiene. Daarna nog een kort spelletje met een fleece-vlecht en een fotootje en dan was deze oefening weer voorbij. Hieronder achtereenvolgens Cooper, Coosje, Charlie, Colin, Ceejay, Caitlin, Carmel en Curtis. Curtis hielp actief mee door een velletje WC papier van de rol te scheuren. 

 

Verder is er veel gespeeld vandaag.

 

 

Bernard heeft het plankje voor de uitgang van het verblijf wat hoger opgehangen want de pups overwogen serieus om naar buiten te komen.

Hieronder Ceejay en Cooper

 

's Avonds mogen de pups om de beurt bij ons op schoot. Hieronder ligt Ceejay te genieten van een "tummy tickle" bij Bernard.

13 mei

Een druk gevulde dag voor de pups vandaag. We hebben hun verblijf een flink stuk groter gemaakt en daar waren zij echt aan toe. Nu kunnen ze langere stukjes rennen en dat doen zij al heel goed. Er zijn o.a. een paar manden bijgekomen en een krukje. Dat is nu nog te hoog maar het zal niet lang duren voordat ze erop kunnen klauteren. Zonder aarzeling en vol vertrouwen genoten ze van de grotere ruimte.

De pups kregen bezoek en werden verwend met aandacht en knuffels. Ook de volwassen honden werden verwend met een heuse zelfgemaakte snuffelmat in prachtige kleuren. Hun dag kon niet meer stuk!

 

De pups hebben ons vermaakt met hun spelletjes en fratsen. En ook als ze gewoon eten of slapen zijn ze heerlijk om naar te kijken.

 

 

 

 

Coosje: "Hallo Cooper, zal ik jou even..........."

 

 

 

 

".......op je buik kietelen?"

 

Vanmiddag hebben de pups vuurwerkgeluiden-training gekregen. Afgespeeld op de computer terwijl ze bezig waren met eten en spelen. Er werd door geen enkele pup gereageerd op de geluiden.

Na het eten en het spelen hebben de pups hun halsbandjes weer om gekregen en zijn ze gaan slapen. Zodra ze sliepen heb ik de shirts van hun toekomstige mensen bij ze gelegd. Het werd een heel bont geheel! Echter, zodra de pups hoorden dat mama Bente thuis kwam van haar wandeling was het weer gedaan met de rust en het wennen aan de mensengeurtjes.

14 mei

Elke dag veranderen we het verblijf hier en daar zodat het niet te saai en voorspelbaar wordt voor de pups. Vandaag hebben we een bench neergezet in het verblijf.

De pups waren nog niet eerder in een bench geweest maar het beviel meteen goed en ze hebben er allemaal ondertussen een dutje in gedaan. Hieronder Cooper en Coosje.

Later lagen er zelfs zes in de bench. Caitlin en Ceejay hadden al een ander slaapplaatsje gevonden maar ze zouden er met een beetje goede wil nog wel bijpassen.

Cooper en Curtis hebben ontdekt dat zij best samen in het allerkleinste mandje passen. Curtis moet dan wel rechtop blijven zitten anders past het niet meer.

De pups hebben alweer bezoek gekregen van mijn moeder en mijn zus. Ze hebben allemaal genoten. Van boven naar onder, Caitlin, Carmel en Colin. Ook Bente stond erop om met haar grote lijf op schoot te kruipen bij mijn moeder die ze al ruim zeven weken niet meer had gezien.