Week 6

 

Groeitabel week 6

 

 

Geb. 

15Mei

16Mei

17Mei

18Mei

19Mei

20Mei

21Mei

Cooper

270 

2155 

2230 

2325 

2400 

2530 

2540 

2660 

Coosje

260 

1875 

1960 

2040 

2105  

2180  

2190  

2265 

Charlie

270 

2010 

2080 

2150 

2205 

2335 

2380 

2440 

Colin

255 

2165 

2200 

2280 

2340  

2460  

2520 

2590 

Ceejay

250 

2045

2120 

2240 

2320  

2410  

2485 

2555 

Caitlin

255 

1960 

2000 

2060 

2110 

2200 

2240 

2290 

Carmel

Curtis

260

235 

2200 

2150 

2260 

2230  

2340 

2325 

2410 

2405 

2530 

2505 

2545 

2530 

2620 

2620 

 

 

 

Week 6 Algemeen

En alweer een drukke week voorbij. Vandaag, 21 mei, zijn de pups zes weken oud. Ze ontwikkelen zich allemaal nog steeds heel erg goed. Ze zijn allemaal weer flink gegroeid.

 

De pups hebben bijna al hun tanden en kiezen al. Ze eten hun vaste voedsel erg goed en we zijn vandaag al over gestapt op vier maaltijden per dag ipv vijf. De cyclus van slapen, eten en spelen wordt namelijk steeds langer. Twee of drie keer per dag verzorgt Bente nog een toetje. 's Nachts voedt zij nog twee keer.

 

De pups genieten van hun buitenverblijf en we boffen met het mooie weer van de afgelopen week. Iedere dag krijgen ze iets nieuws om mee te spelen. Verder hebben ze weer diverse keren bezoek gekregen.

 

Er is weer enkele malen geoefend met betasten en verzorgen (haar en nagels knippen), altijd gecombineerd met knuffels en/of spel.

 

We hebben enkele malen geoefend met geluiden op de computer en ook buiten krijgen zij diverse geluiden mee. Gisteren gillende kinderen in een tuin achter die van ons. Normaal gesproken reden tot ergernis maar dit keer was ik er "blij" mee. Ook zijn er al enkele malen kleine vliegtuigjes over geweest en een helikopter. We wachten met smart op de straaljagers die 1 of 2 keer per maand te horen zijn. Wellicht kan ik een mailtje aan het leger sturen om dit aan te vragen? Weer eens wat anders voor ze dan een klachtenregen over overlast.

 

De pups zijn dinsdag gechipt en morgen komt de dierenarts bij ons thuis voor de eerste vaccinatie, gezondheids-check en het invullen van een Europees paspoort voor de pups.

 

Vanmorgen zijn ze voor de derde keer ontwormd, dit keer met een Milbemax kauwtablet. Op twee en vier weken waren ze al ontwormd met Drontal. Ook Bente is ontwormd.

 

Op naar de zevende week, wat gaat het toch vlug!

 

15 mei

De pups krijgen nog regelmatig een maaltje van Bente. We proberen het zo te regelen dat ze eerst eten van ons krijgen en dat Bente als ze wilt nog een toetje verzorgt. Dat lukt over het algemeen vrij goed. Bente heeft al duidelijk minder voeding voor ze. Heel prettig is het voeden niet meer voor haar, de pups hebben al aardig wat scherpe tandjes. Bente voedt alleen nog staande dus van de nagels van de pups heeft ze wat minder te lijden.

Vanmiddag hebben de pups bezoek gehad van een 11-jarig buurmeisje en haar moeder. De pups vonden het geweldig, met name de schoenveters vielen goed in de smaak.

Spelende pups
Spelende pups

De sprekende kopjes van Charlie en Cooper.

Slapende hondjes
Slapende hondjes

's Avonds mogen de pups om beurten op schoot. Hieronder Caitlin en Bente bij Bernard en Colin bij Catja

16 mei

Een drukke dag vandaag. We hebben een buitenverblijf voor de pups gemaakt en morgen zullen ze voor het eerst naar buiten mogen. De pups hebben tweemaal bezoek gekregen van mensen die in aanmerking komen voor een pup. Tussen de bedrijven door en tijdens de bezoeken heb ik de achterkantjes van de pups een beetje bijgeknipt, het haar voor hun oogjes weggeknipt en 144 piepkleine nageltjes geknipt.

Het buitenverblijf
Het buitenverblijf

Voor het eerst in hun leven hebben de pups een hond gezien anders dan een Lagotto; Ayla een zwarte Cocker Spaniel. Op schoot Coosje en Caitlin.

 

 

 

 

Caitlin op schoot bij het bezoek.

 

 

 

 

Colin, Charlie en Caitlin in de mand.

Curtis' beurt voor een extra lange knuffel van Catja.

17 mei

In de bench waren de pups al eerder geweest maar nog niet met het deurtje dicht. Vandaag tijdens de ochtendschoonmaak gaan ze in de bench. Tot nu toe gingen ze in de kist tijdes de schoonmaak maar gisteren was een pup erin geslaagd eruit te klimmen. Als er één schaap over de dam is volgen er meer dus dat gaan we niet afwachten. Er wordt even luid gemopperd over het dichte deurtje maar de meesten leggen zich snel bij de situatie neer en gaan slapen. Een enkeling blijft nog pruttelen maar tegen de tijd dat hun verblijf schoon is en ze eruit mogen zijn ze allemaal in slaap.

Vanmorgen mochten de pups voor het eerst naar buiten.

 

 

 

"Kijk nou jongens, de wereld is nog groter dan we dachten"

 

 

 

 

"Zullen we wel of zullen we niet?"

Na korte tijd in de deuropening besluit Cooper op verkenning uit te gaan. We hebben een paar lichtgewicht kegels neergezet die bij het minste of geringste omvallen. We zijn benieuwd hoe er zal worden gereageerd als er één omvalt. Cooper duwt een kegel om met zijn neus. Hij deinst niet achteruit, knippert zelfs niet met zijn ogen en loopt meteen door naar kegel nummer twee om die ook om te gooien.

Dan verschijnt Bente ook in het buitenverblijf. Als een soort rattenvanger van Hamelen heeft ze de pups in haar kielzog die nog niet eens in de gaten hadden dat er een "buiten" bij was gekomen.

Mama is de liefste! Ceejay in een onderonsje met Bente

Curtis ontdekt ook het kegelspel (boven) en Coosje (onder) amuseert zich met de rode bal.

Caitlin (her)ontdekt een mand: "He, zo'n mand hebben we binnen ook!"

We hebben de blauwe schelp gevuld met het kattenbak materiaal (geperst papier). Ik had het idee van tevoren dat de rand van de schelp nog te hoog zou zijn voor de pups. Nou, dat heb ik duidelijk helemaal verkeerd ingeschat!

 

In de middag krijgen de pups opnieuw bezoek van sommigen van hun toekomstige mensen. Een gevulde dag weer voor het stel en 's avonds komen er nog maar weinig geluiden uit het puppenverblijf.

Caitlin (links) en Colin in diepe rust. Hieronder het hele clubje in coma.

18 mei

Zo worden we dagelijks begroet door de pups. Ze zijn stuk voor stuk dol op mensen, aandacht en knuffels. Met elkaar zijn de pups ook heel lief en sociaal. Spelletjes escaleren zelden of nooit en ze likken regelmatig elkaars gezichtjes. Veel lawaai maken ze ook niet, zelfs tijdens de spelkwartiertjes horen we meestal alleen vrolijke en lieve geluiden. Hieronder Curtis (links) en Cooper (rechts).

Vandaag was het heerlijk weer en de deur naar het buitenverblijf van de pups heeft van 10 tot 5 open gestaan zodat de pups zelf konden kiezen waar ze wilden zijn. Ze lopen al naar buiten en terug naar binnen alsof de situatie al weken zo is i.p.v. sinds gisteren.

 

Vanmiddag was er bezoek voor ze van toekomstig pup mensen dus ze hadden over aandacht en knuffels weer niets te klagen.

 

Hieronder van links naar rechts en van boven naar onder:

Colin

Ceejay (boven) en Curtis (onder)

Cooper (boven) en Ceejay (onder)

Coosje

19 mei

Een enerverende dag vandaag. Achteraf bezien meer voor ons dan voor de hondjes. De pups zijn vandaag gechipt door de Raad van Beheer. Die komen normaal gesproken aan huis maar ivm de Corona maatregelen hebben zij anders besloten. Wij moesten met alle pups op een locatie verschijnen ongeveer 35 minuten autorijden bij ons vandaan alwaar zij werden gechipt. Wij mochten zelfs niet met de pups mee naar binnen.

 

De pups hebben zich fantastisch gedragen. Geen van allen hebben een kik gegeven. Rustig in de auto, zowel heen als terug. Rustig in de bolderkar het gebouw binnen. Ik kon door het raam kijken en zag dat ze allemaal ontspannen en vol vertrouwen in de onbekende medewerkers een wangslijmmonster af lieten nemen en de chip lieten zetten. Eenmaal weer terug thuis moesten ze allemaal vreselijk nodig plassen. Ze waren maar liefst 2 uur van huis geweest. Geen enkel plasje of poepje in de auto gedaan deze toppers, wat zijn we trots op ze! Op de heenweg was Carmel wel wat wagenziek geworden en had gespuugd. Op de terugweg was hij wel in orde. We gaan hem nog 1 of 2 keer extra (kort) voor een autoritje meenemen voordat hij verhuist naar zijn nieuwe mensen. Dusdanig kort dat we weer thuis zijn ruim voordat hij misselijk wordt. Op die manier zal de associatie auto=misselijk hopelijk niet beklijven en zal ook hij snel een makkelijke passagier worden.

 

Bernard was mee gegaan naar de locatie in zijn eigen auto met Bente.

Wij vonden andere mogelijkheden (Bente thuis laten en al haar pups weghalen of Bente meenemen en vervolgens alle pups uit de auto en uit haar zicht halen) geen optie. Zij heeft nu achteraf meegekregen (geroken) dat er iets had plaats gevonden maar daar op dat moment geen stress van ondervonden. De pups kregen na afloop voorrang bij Bente. Normaal eet ze eerst de restjes van de pupmaaltijd op maar nu kregen eerst de pups een flinke slok.

 

Verder was het een fijne dag en de pups zijn veel en lang buiten geweest. Bente geniet van een ontspannen momentje zonder dat de pups haar "lastig" vallen. Die liggen lekker te slapen in de frisse lucht.

 

 

 

Carmel past nog steeds in het allerkleinste mandje, weliswaar met zijn kop buitenboord.

Het was Cooper's beurt voor een lange knuffel bij Bernard.

Caitlin mocht bij Catja op schoot en vond in de stoel een leuk speeltje, een plastic sluitclip. Een puppenpoot is snel gevuld!

Overdag hebben de pups alle ruimte met een royaal binnen- en buitenverblijf. Voordat we naar bed gaan maken we het binnenverblijf weer een stuk kleiner en we halen al het speelgoed en ander vermaak weg. Alleen slaapplaatsen, de korrelbak en een waterbak. Zo leren de pups nu al een strak dag- en nachtritme aan en daar zullen de mensen hopelijk profijt van hebben in de toekomst.

 

20 mei

We streven er naar om de pups zo vaak mogelijk te laten slapen tussen de gedragen shirts van hun toekomstige mensen. Soms komt het er niet erg van als de pups overal verspreid liggen of wanneer ze niet allemaal tegelijk gaan slapen. Vandaag lukte het goed. Zowel in de ochtend als de avond lagen zij lange tijd bij elkaar te slapen. Zodra ze wakker worden halen we de shirts weer weg. Deze zijn niet bedoeld als speelgoed of dweil voor verdwaalde plasjes.

De pups gaan steeds beter en enthousiaster van het vaste voedsel eten. Wij wensen Bente toe dat de pups haar binnen niet al te lange tijd van haar voedstertaak zullen ontslaan.

 

Bij de pups naar binnen stappen wordt een steeds groter risico. De pups hebben een enorm talent om onder je voeten te schieten. Soms breken we bijna onze eigen nek om een pup te vermijden. Maar deze 16 blauwe oogjes lijken een blind vertrouwen in onze stuurmanskunsten te hebben.

 

Ik wilde graag wat close-up foto's van de pups maken. Bernard was druk met iets anders bezig dus ik heb het alleen proberen te doen met wisselend succes. Hieronder het resultaat.

Cooper

Coosje

Charlie

Colin

Ceejay

Caitlin

Carmel

Curtis

21 mei

Vandaag hebben de pups voor het eerst in hun leven een kauwstokje gekregen van runderhuid omhuld met gedroogde kipfilet. Ze hebben ondertussen al aardig veel tanden en kiezen en willen die graag gaan gebruiken. Het was een groot succes, ze gingen er allemaal enthousiast mee aan de slag. Om geruzie te voorkomen heb ik 10 stokjes neergelegd. Na een half uurtje heb ik hun eten binnen neergezet en zodra ze allemaal aan de maaltijd stonden heb ik alles stokjes weer weggehaald en opgeborgen in een plastic zakje voor een volgende keer.

Hieronder:

Coosje en Charlie (met Caitlin op de achtergrond)

Curtis

Caitlin kan moeilijk kiezen

Ceejay en Cooper

Colin heeft geen haast met zijn stokje, op de achtergrond Carmel

 

We hebben een kartonnen doos neergezet met twee ingangen. Spannende ontdekkingstocht? Nee hoor, binnen enkele seconden liep Ceejay door de ene deur naar binnen en door de andere weer naar buiten. Er bovenop klauteren was de echte uitdaging. Velen deden een poging en de winnares was.....Caitlin ("yes, we can!")

 

Bernard maakte vanmorgen deze twee foto's van Coosje en Cooper door eerst hun aandacht te trekken met het maken van gekke geluidjes. Voor mij heeft hij hiermee de foto hoofdprijs gewonnen. Veel mooier en schattiger dan dit worden ze toch niet meer.

 

 

 

 

 

Ceejay: "Hello, hello, hello!"

 

 

 

 

Cooper

Cooper en Curtis passen van geen kanten samen in dit miniatuur mandje. Vanmiddag echter hadden zij bijna een half uur lol met het toch te proberen. Dat is best lang voor twee pups om met elkaar te spelen zonder escalatie maar ze bleven lief en vrolijk met elkaar. Heerlijk om naar te kijken!

 

Nog zo'n prachtige foto van Coosje voor de tweede prijs in de fotowedstrijd. Bernard verkeerde in topvorm vandaag!