Week 8

 

Groeitabel week 8

 

 

Geb. 

29Mei

30Mei

31Mei

1Juni

2Juni

3Juni

4Juni

Cooper

270 

3255 

3320 

3470 

3495 

3580 

3650 

3780 

Coosje

260 

2810

2900 

2930 

2940 

3080  

3140 

3220 

Charlie

270 

2925 

2980 

3110 

--- 

--- 

--- 

--- 

Colin

255 

3100 

3140 

3235 

3320  

3405  

3520 

--- 

Ceejay

250 

3150

3200 

3305 

3310 

3400 

3485 

3580 

Caitlin

255 

2730 

2800 

--- 

--- 

--- 

 ---

--- 

Carmel

Curtis

260

235 

3280 

3165 

3360 

3240  

3440 

3300 

--- 

3380 

--- 

--- 

 ---

 ---

---

--- 

 

 

 

Week 8 Algemeen

Vandaag, 4 juni, is week 8 in het leven van de pups voorbij.

 

Deze week stond grotendeels in het teken van de verhuizing van de pups naar hun nieuwe mensen.

 

Nog twee pups zijn bij ons, Coosje en Ceejay. Hoewel zij af en toe hun best doen om nog zoveel mogelijk lawaai te maken, slagen zij daar niet echt in. Het wordt ineens erg leeg en stil. Dat is best een beetje bevreemdend voor ons want we zijn bijna twee maanden lang heel intensief bezig geweest met dit nestje.

 

De berichten die we ontvangen van de nieuwe mensen stemmen ons blij. De pups hebben geen aanpassingsproblemen en lijken stuk voor stuk erg te genieten van de exclusieve aandacht die ze nu krijgen. Ze zijn allemaal klaar voor deze stap in hun leven en wij hopen dat we erin zijn geslaagd om ze een goed gevulde rugzak mee te geven voor dit avontuur.

29 mei

De laatste dagen zijn aangebroken dat de pups nog met zijn achten zijn. De nieuwe mensen zijn zich druk aan het voorbereiden op de komst van hun pup. Een bench, een mand, alles om de pup comfortabel te maken. Alhoewel een echte Lagotto het liefst achter, voor, naast of tussen je voeten ligt. En als je niet oppast onder je voeten!

Bente voedt de pups niet meer. Die proberen soms door heel erg lief te zijn haar over te halen om weer te beginnen. "Nee" heb je en "ja" kun je krijgen tenslotte. Het blijft echter "nee".

"Niemand houdt meer van je dan wij mama!"

De pups die aankomend weekend verhuizen mogen extra vaak op schoot. Soms voor een knuffel en soms om te kammen, haartjes bij te knippen of nagels te knippen. Ze moeten wel een beetje netjes en niet als straathondjes naar hun nieuwe mensen. Bovendien is het beter dat de nieuwe mensen niet meteen aan de slag hoeven. Zij hebben dan even tijd om de vertrouwensband met de pup eerst goed te verstevigen. Hieronder zijn Caitlin en Carmel aan de beurt voor een pimp-up.  

We boffen al de hele week met het prachtige weer. De deur naar het buitenverblijf staat de hele dag open en de pups maken volop gebruik van het "buitenspeelgoed".

 

 

 

 

Caitlin halverwege de tunnel.

 

 

 

 

Charlie en Coosje amuseren zich ook met de tunnel.

 

 

 

 

Coosje in de tunnel.

Ceejay vindt dat je alles een keer moet proberen in het leven. Tenen blijken taaier dan hij had gedacht. 

We hebben het buitenverblijf geveegd en vergeten om de bezem op te bergen. Die valt op een gegeven moment met een flinke klap om. Ik schrik ervan maar Carmel niet. "Eindelijk weer eens een nieuw speeltje!" denkt hij. 

30 mei

Een grote dag voor Caitlin, haar nieuwe mensen en ook voor Bente en ons. Caitlin is vandaag verhuisd en zal voortaan als "Lana" door het leven gaan. Zij woont ondertussen bij Anoek en Stefan die met hun kinderen Caro en Jouk in Harderwijk wonen.

 

Caitlin is een hond waarvan iedereen spontaan een goed humeur krijgt, met welk been men ook uit bed is gestapt. Ze is vrolijk, vriendelijk, aanhankelijk en zeer enthousiast over alles en iedereen. Haar staartje kwispelt bijna altijd. Ze heeft veel (zelf)vertrouwen en is erg speels. Ze speelde hier heel graag met haar broers en zus en ook speelgoed vindt ze geweldig, vooral als het iets nieuws is. Zij boft want de buren van haar nieuwe mensen hebben ook een pup waarmee ze in de toekomst vast kan spelen.

 

Bente heeft gezien dat Caitlin is vertrokken en heeft niet naar haar gezocht.

 

Wij wensen Lana en haar nieuwe mensen vele jaren heel veel geluk en plezier met elkaar toe!

 

Dit is de foto die fotografe Githa van Eeuwen afgelopen maandag heeft gemaakt van Caitlin-Lana.

Het blokkeren van deuropeningen is een specialiteit van de Lagotto die genetisch bepaald lijkt. Ze hebben allemaal een kopie van dit gen en de blondjes lijken behept met twee kopieën van dit gen.

 

Onze twee blondjes mogen deuropeningen niet blokkeren maar doen dit nog steeds. Al gaan ze wel altijd zonder morren weg als we daar om vragen.

 

Later op de dag ontvangen we nog bericht van de mensen van Lana. Die lijkt het al goed naar haar zin te hebben in haar nieuwe omgeving.

31 mei

Vandaag zijn er, bij wijze van uitzondering, twee hondjes verhuisd.

 

Charlie is verhuisd naar Nijkerk waar hij voortaan door het leven zal gaan als Casa. Hij is gaan wonen bij Jolien, moeder Yolanda, zus Vivian en hun katten.

 

Wij hebben Charlie-Casa leren kennen als een vriendelijke, aanhankelijke en rustige hond die het leven neemt zoals het komt. Hij is altijd opgewekt en overal voor in maar laat zich het hoofd niet snel op hol brengen.

 

Wij wensen de Nijkerkers een hele fijne toekomst toe met elkaar!

Dit is de foto die Githa van Eeuwen vorige week heeft gemaakt.

 

Op de foto's hieronder lijkt het of Casa goed begonnen is met het veroveren van zijn plekje.

Ook Carmel's tas stond vanmorgen gepakt voor zijn vertrek. Hij gaat in Borne wonen bij Corin en Jean-Paul en hun twee, praktisch volwassen, kinderen Luc en Lynn. Carmel zal vanaf nu door het leven gaan als Paco.

 

Carmel-Paco is een opvallende verschijning en aan zijn kop en ledematen te zien zou hij wel eens uit kunnen groeien tot een forse reu. In dat geval een grote hond met een klein hartje. Hij is buitengewoon gemoedelijk en aanhankelijk, een echte lieve knuffelhond. Dol op spelen en actief bezig zijn maar als hij slaapt dan slaapt hij, wie er ook over hem heen walst.

 

Wij wensen de twentenaren vele mooie jaren toe met elkaar!

Dit is de foto die Githa van Eeuwen vorige week heeft gemaakt van Carmel-Paco.

 

Paco moest drie uur reizen vandaag. Tijdens zijn eerst autotochtje bijna twee weken geleden naar de chipper was hij wat wagenziek geworden en had gebraakt. Wij hebben Paco daarna nog drie keer meegenomen op een kort autoritje samen met enkele van zijn broers en zussen. Dat ging gelukkig erg goed. Zijn lange reis naar Borne verliep zeer voorspoedig totdat hij 50 meter van zijn nieuwe huis alsnog moest braken.

 

Het weerhield hem er niet van om lekker te gaan slapen in zijn nieuwe huis. Op de foto hieronder is hij in diepe rust maar zodra hij is uitgerust gaat hij waarschijnlijk aan die mooie gymschoenen-veters beginnen die voor hem klaar staan.

1 juni

Vandaag is Curtis verhuisd naar zijn nieuwe mensen. Hij is gaan wonen bij Henk en Francis in Driebergen en zal voortaan Cosy heten.

 

Curtis-Cosy is een aanhankelijke en enthousiaste hond. Spelen met zijn broers en zussen vindt hij heerlijk. Aandacht en knuffels van mensen vindt hij zo mogelijk nog fijner. Hij heeft veel zelfvertrouwen en is helemaal klaar voor deze nieuwe stap in zijn leven.

 

Wij wensen Henk, Francis en Cosy vele mooie jaren toe met elkaar.

Curtis-Cosy maakte het fotografe Githa van Eeuwen niet onnodig moeilijk. Hij ging rustig zitten, keek recht in de camera en het klusje was geklaard. Als alle pups zijn voorbeeld hadden gevolgd had Githa zeker een uurtje eerder naar huis gekund!

Het lijkt ineens heel rustig met nog vier pups hier. Cooper, Coosje, Colin en Ceejay zijn er nog.

 

Vanmiddag hebben de pups iets nieuws gekregen, de voorbereiding waarvan nogal wat tijd heeft gevergd. Voordat we deze speeldoos voor de pups konden knutselen moesten wij eerst 12 flessen uitstekende Spaanse Monastrell opdrinken. Dat offer hebben wij echter graag gebracht voor deze lieve hondjes. De doos is gevuld met wat snacks die we hebben verstopt in wc-rolletjes, onder en tussen speeltjes en in wat opgerolde kleedjes.

 

Coosje: "Wij zijn nog steeds niet opgehaald!"

Ceejay: "Misschien wil niemand ons?"

 

P.S.: Dit is een grapje; Ceejay en Coosje zijn besproken en niet meer beschikbaar!

Coosje probeert het nodige overzicht te bewaren over haar drie broers.

2 Juni

's Morgens als de pups buiten zijn sluiten we meestal een uurtje de deur om het binnenverblijf schoon te maken. Vanmorgen stond ik het zeil te dweilen toen de haren in mijn nek begonnen te prikken. Toen ik me omdraaide zag ik door het raam dat Colin mij aandachtig zat te bestuderen.

De pups genieten altijd zeer van een beetje privé-aandacht van mama Bente. Nu er nog maar vier pups hier zijn is daar extra gelegenheid voor. Hier is het Coosje's beurt voor extra knuffels.

We hebben Ceejay zojuist verteld dat hij aanstaande vrijdag het tunneltje mee mag nemen. Zijn dag kan daarna niet meer stuk!

 

 

 

Coosje en Cooper vinden de tunnel ook geweldig. Omdat met name Cooper ook erg graag voetbalt krijgt hij de groene bal mee aanstaande donderdag.

Coosje neemt "de worstjes" graag overal mee naar toe, soms tot in de korrelbak aan toe! Hier speelt ze met de worstjes in het tunneltje. Zij was ook blij om te horen dat ze dit speeltje aanstaande zaterdag mee naar huis mag nemen.

 

 

 

 

 

Net als alle pups speelt Colin overal mee. Maar hij is opvallend vaak bezig met de mooie kip. Die mag hij daarom morgen meenemen.

3 juni

Vandaag stond Colin gepakt en gezakt klaar voor zijn verhuizing. Hij is gaan wonen bij Sieta en Age in Ugchelen en hij blijft Colin heten. Wij kennen Sieta en Age al langer en we kijken uit naar Colin's eerste logeerpartijtje bij ons.

 

Colin is een aanhankelijke, evenwichtige en vriendelijke hond. Al op zeer jonge leeftijd (vier weken) begon hij op te treden als bemiddelaar. Bij kleine schermutselingen tussen nestgenoten stapte hij er tussen zonder zich actief met de betrokkenen of het incident te bemoeien. Als een stoeipartij tussen twee nestgenoten dreigde te ontsporen en één van de twee het niet meer naar zijn/haar zin had stapte hij er tussen en ging spelen met de "pestkop" zodat de pup die het niet meer naar de zin had weg kon lopen.

 

Dit superfijne sociale gedrag hebben wij sindsdien in toenemende mate ook bij de andere pups waargenomen en steeds vaker is er helemaal geen bemiddeling nodig omdat de pups er samen uitkomen. Iets te ruw spel wordt dan gevolgd door het likken van elkaars gezicht.

 

Wij wensen Sieta, Age en Colin heel veel mooie jaren toe met elkaar!

Van de pups die reeds zijn verhuisd horen we gunstige berichten. Ze passen zich razendsnel aan en ze zijn vakkundig begonnen om de nieuwe mensen om hun vinger te winden.

 

Hieronder foto's van Lana (Caitlin).

 

Hieronder Casa (Charlie) met zijn nieuwe vriend.

4 juni

Vandaag was het Cooper's grote verhuisdag. Hij woont ondertussen bij Thalia en Arjan in Harderwijk en zal zijn naam aanhouden. Zolang hij nog een puppy is zal hij Mini Cooper worden genoemd.

 

Cooper is een gezellige en aanhankelijke hond die zorgeloos in het leven lijkt te staan. Hij is speels, energiek en niet makkelijk van zijn stuk te krijgen.

 

Wij wensen Arjan, Thalia en Cooper een heel fijn leven met elkaar toe!

Cooper heeft goed gereisd en het zich vast makkelijk gemaakt in Harderwijk.

Cosy (Curtis) en Casa (Charlie) voelen zich ook al goed thuis bij hun nieuwe mensen.

en ook Colin is helemaal thuis gekomen.

Zo ben je nog met zijn drietjes.....

.....en dan ineens nog maar met zijn tweetjes.