Week 4

 

Groeitabel week 4

 

 

Geb. 

1 Mei

2 Mei

3 Mei

4 Mei

5 Mei

6 Mei

7Mei

Cooper

270 

1220 

1275 

1350 

1420  

1480 

1550 

1595 

Coosje

260 

1085 

1115 

1195 

1245 

1285  

1355  

1385 

Charlie

270 

1220 

1280 

1350 

1415 

1455 

1520 

1560 

Colin

255 

1175 

1240 

1330 

1380 

1460  

1500 

1540 

Ceejay

250 

1130 

1200 

1260 

1330 

1405 

1470 

1490 

Caitlin

255 

1165 

1200 

1300 

1355 

1425  

1465 

1510 

Carmel

Curtis

260

235 

1265 

1205 

1315 

1245 

1375 

1330 

1465 

1400  

1530 

1460 

1590 

1520 

1635 

1580 

 

 

 

Week 4 Algemeen

Vandaag 7 mei is ook de vierde week in het leven van de pups alweer voorbij. Ze zijn allemaal goed gegroeid en hebben hun geboortegewichten vervijf- of verzesvoudigd ondertussen.

 

Ze zijn vandaag voor de tweede keer ontwormd. Bente ontwormen wij tegelijkertijd met de pups om herbesmetting te voorkomen.

 

De pups hebben een drukke week achter de rug met bijna iedere dag bezoek. Ze genieten zichtbaar van aandacht en knuffels en raken iedere dag een beetje meer gericht op mensen.

 

We hebben gisteren hun verblijf groter gemaakt. Over ongeveer een week maken we het verblijf op maximale grootte en tegen die tijd zullen ze ook af en toe in de tuin mogen.

 

We krijgen steeds beter zicht op de individuele karakters van de pups. Het zijn kleine onderlinge verschillen en de karakters blijven zich uiteraard nog verder ontwikkelen. Ze hebben veel eigenschappen gemeen en we zijn heel enthousiast over deze pups. Als ik vijf woorden mag kiezen om de opdruk van dit nest te beschrijven zijn dat: Lief, Ontspannen, Sociaal, Aanhankelijk en Blijmoedig. We hopen dat ze zo leuk zullen blijven!

 

Hieronder een dag tot dag verslag over de belevenissen van de pups.

 

1 mei

De komende vijf dagen worden een leuke en drukke ervaring voor de pups. Iedere dag zullen er één of twee gezinnen, die in aanmerking komen voor een pup, op bezoek komen.

 

 

 

 

 

Carmel geniet met volle teugen van de bezoeken.

De pups hebben er geen moeite mee om iedereen te vermaken, ze zijn verschrikkelijk leuk zonder daar nou echt hun best voor te doen.

 

 

Ze laten graag zien hoe goed ze al kunnen eten.

 

 

En hoe goed ze al als veulentjes bij moeder kunnen drinken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na zo'n vermoeiende dag is het goed rusten. Colin laat trots zijn mooie borstvlek zien.

2 mei

 

 

 

Cooper geniet ook zichtbaar van bezoekers.

Tussen de bedrijven door nog af en toe naar de korrelbak. Soms om te plassen of te poepen en soms om gewoon even rond te wandelen. Het begint te komen maar betrouwbaar is het nog niet. De pups kunnen het nog niet zo lang ophouden als ze voelen dat ze moeten. Als er dan net iemand voor de uitgang staat dan komt het toch nog in de kist terecht.

 

De pups eten af en toe al goed van de maaltijden die wij voor ze serveren. Zo kan Bente overdag zelf een beetje bijtanken. De avond- en nachtdienst vallen haar dan minder zwaar. Ze is nog steeds redelijk goed op gewicht maar moet daar wel dagelijks behoorlijk veel en grote maaltijden voor wegwerken.

 

Pups in de wasmand terwijl hun mensen de boel weer even schoonmaken.

 

3 mei

 

 

 

Ook Colin is dol op knuffels van de bezoekers.

 

Na het eten proberen de pups elkaar zo goed mogelijk schoon te likken. Hieronder Coosje (links) en Ceejay (rechts).

 

 

 

 

Als het aflikken klaar is komt mama Bente meestal nog even de puntjes op de i zetten en het toetje verzorgen.

 

De pups krijgen elke dag meer aandacht voor mensen. We kunnen 's avonds niet meer langs de pups naar de slaapkamer lopen zonder ze eerst welterusten te knuffelen.

 

4 mei

 

 

 

 

Coosje laat haar bezoekers zien hoe graag ze geknuffeld wil worden en hoe fotogeniek ze is.

De pups hebben het gezellig, met moeder en met elkaar. Vanmorgen bezoek, vanmiddag "vrij" en had ik tijd om alle nageltjes weer te knippen. Voor en achter, alleen de "duimpjes" even laten zitten tot een volgende keer. Toch nog 128 nageltjes geknipt dus en die zijn nog steeds priegelig klein. Bente is me hopelijk dankbaar, het scheelt haar weer een hoop krassen op haar tere huid.

De pups hebben weer flink gegeten vandaag.

 

Niet alleen de pups waren erg moe, ook Elena kan 's avonds geen pap meer zeggen. Ze vindt al het bezoek even leuk maar het lijkt een stuk vermoeiender voor haar dan een lange strandwandeling.

 

5 mei

 

Bente is de pups zeer toegewijd. Maar af en toe geniet ze om weer even gewoon hond te zijn en geen moeder. Even lekker peddelen in de zee doet haar goed. Na thuiskomst krijgen de pups moedermelk met zeezout, een delicatesse!

 

 

De pups worden echte acrobaten tijdens hun pogingen om een tepel van mama te bemachtigen.

 

6 mei

Vandaag hebben we het verblijf van de puppies groter gemaakt. Ze zijn er echt aan toe en er werd dan ook door niemand geaarzeld om op onderzoek uit te gaan. We hebben ook wat speeltjes neergelegd die de pups hebben gekregen van hun bezoekers afgelopen week.

Cooper en Coosje gaan als eerste op verkenning. Zij zijn als eerste en tweede geboren. Toeval of al gewend om het voortouw te nemen?

 

Curtis en Charlie gaan op onderzoek (1 en 2). Curtis doet eerst een plas op de bak voordat hij eruit stapt dus die is "braaf" (3). Charlie is weer naar de kist vertrokken en Caitlin heeft zich bij Curtis gevoegd die ondertussen de waterbak heeft ontdekt en geprobeerd (4, 5 en 6).

 

 

 

 

 

 

Ook Colin ontdekt al snel de waterbak.

 

 

 

 

Na een paar keer proesten lukt het ook hem om een paar fatsoenlijke slokken te nemen.

 

 

 

Het duurt niet lang of iedereen banjert vrolijk in het rond.

De wereld is ineens een stuk groter geworden voor de pups.

Cooper (links) en Carmel (rechts) ontdekken al snel dat buiten deze grotere wereld een nog veel grotere wereld schuil gaat.

 

Ook kunnen zij ineens bijna overal hun moeder ontwaren en dat leidt in eerste instantie tot grote opwinding met bijbehorend lawaai. Met een scala aan papegaai geluiden proberen zij Bente's aandacht te trekken. Als Bente hier op in zou zijn gegaan zouden de pups leren dat dit DE manier is om aandacht of eten te krijgen. Onze wijze hond weet echter wel beter. Ze blijft gewoon doorslapen naast het verblijf (of doet heel geloofwaardig "alsof"). Als de pups in een laatste wanhoopspoging er nog een tandje bij zetten staat Bente op en loopt zonder ze een blik waardig te keuren uit het zicht naar de keuken. We kijken vol bewondering toe. Eén les blijkt ook nog eens voldoende, we hebben dit gedrag niet meer gezien.

 

Bente neemt de mensen die straks een pup mee naar huis nemen zo alvast een hoop opvoedwerk uit handen!

 

Een mooie compositie van pups. Het lijkt of Carmel in het hoekje uit de kist probeert te klimmen. Maar dat is niet zo, hij is diep in slaap in deze onmogelijke positie.

 

7 mei

Het ontbijt en de lunch worden vandaag voor het eerst buiten de kist geserveerd. De pups laten het zich goed smaken.

Curtis speelt in de kist met het roze fleece speeltje. Maar zodra zijn zusje Caitlin ook in de kist arriveert laat hij het speeltje links liggen en gaat met haar spelen.

 

 

 

 

Curtis is erg enthousiast over de speeltjes. Hier vindt hij het witte haasje om mee te spelen.

 

Hij boft trouwens met die kans want Bente vindt het haasje ook erg leuk en heeft het al diverse malen uit het verblijf gehaald en in haar eigen mand gelegd. Ook hier aast zij alweer op het haasje.

 

 

 

Coosje heeft een oranje fleece speeltje ontdekt. Die was door het bezoek speciaal voor 5 mei geknutseld.

 

 

 

Cooper vindt de speeltjes ook leuk.

 

 

Aan de stofzuiger zijn de pups al helemaal gewend. We hebben ook al regelmatig het vetbed in de kist gezogen waar ze bij lagen. De stofzuiger staat aan op deze foto en Charlie verblikt of verbloost niet Hij gaat ook geen centimeter opzij dus ik moet even om hem heen zuigen.

Yin en Yang, Colin en Coosje.