Week 7

 

Groeitabel week 7

 

 

Geb. 

22Mei

23Mei

24Mei

25Mei

26Mei

27Mei

28Mei

Cooper

270 

2725 

2820 

2860 

 --

3000 

3125 

3250 

Coosje

260 

2370 

2410 

2460 

 -- 

2605  

2720 

2765 

Charlie

270 

2480 

2570 

2630 

 --

2725 

2845 

2890 

Colin

255 

2650 

2750 

2805 

 -- 

2870  

3020 

3085 

Ceejay

250 

2615

2690 

2735 

 -- 

2930 

3100 

3110 

Caitlin

255 

2360 

2450 

2470 

 --

2605 

2700 

2710 

Carmel

Curtis

260

235 

2695 

2685 

2800 

2785  

2860 

2830 

 --

 --

3030 

2950 

3180 

3090 

3260 

3135 

 

 

 

Week 7 Algemeen

Vandaag, 28 mei, zijn de pups zeven weken oud. Deze zeven weken lijken tegelijkertijd heel lang te hebben geduurd en voorbij te zijn gevlogen. We kijken terug op een hele leuke en heel erg drukke tijd. Alles had niet beter kunnen verlopen. Op de Corona crisis na natuurlijk. Wij konden minder bezoek ontvangen dan gebruikelijk en moesten net als iedereen zorgvuldig de maatregelen in acht nemen.

 

Over de pups, hun moeder Bente en hun (achter-achter-achter-)tante Elena hebben we niets dan lof. De pups werden sterk en gezond geboren en zijn dat al die tijd gebleven. Ze hebben zich super goed ontwikkeld, fysiek en mentaal. Het is ondertussen ruim een etmaal geleden dat Bente ze heeft gevoed dus we denken dat deze taak erop zit voor haar.

 

De pups hebben heerlijke karakters, vriendelijk, aanhankelijk en zachtaardig. Met elkaar zijn ze heel speels en lief en voor hun leeftijd hebben ze al een hele grote bijtrem. Bente heeft de pups zeer goed verzorgd en opgevoed. Een fijnere basis kan een pup zich niet wensen.

 

Onze taken zitten er bijna op. De pups lijken steeds meer toe te zijn om hun vleugels uit te slaan. Wij kunnen ze niet de exclusieve aandacht geven die ze bij hun nieuwe mensen wel gaan vinden. Verder zijn de pups er aan toe om hun wereld stapsgewijs verder te vergroten.

 

De pups gaan één voor één het nest verlaten, de eerste aankomend weekend en de laatste het weekend daarop. We gaan ze zeker missen. Een beetje vergelijkbaar met kinderen die uitvliegen. We zijn blij dat de pups er zo klaar voor zijn, dat betekent dat we het grotendeels goed hebben gedaan. We zijn ondertussen ook wel toe aan een beetje rust en weer een keertje samen fietsen, uit eten of wandelen met de honden. Al zeven weken lang is altijd één van ons thuis.

 

Kortom, we zijn heel tevreden over dit nest. We hopen dat de pups een mooie toekomst tegemoet gaan bij hun nieuwe mensen. We hebben er veel vertrouwen in!

 

Hieronder nog een dag tot dag verslag van de afgelopen week.

 

22 mei

Vanmorgen hebben we de werpkist weggehaald. De pups zijn meestal buiten de kist. Ik gebruikte hem tot nu toe nog regelmatig om de pups "in op te bergen" terwijl ik de rest van het verblijf schoonmaakte. Maar dat heeft ondertussen geen zin meer want enkele pups zijn al uit de kist geklommen.

Een simpele kartonnen deksel zorgde weer voor urenlang plezier. Op de eerste foto staat buiten het verblijf Sanyu, de 10-jarige Lagotto van vriendin Ali.

Cooper en Colin waren na afloop hard toe aan een tukje.

Vanmiddag kwam de dierenarts om de gezondheid van de pups te controleren en de eerste vaccinatie te geven. Alle pups scoorden maximale punten op alle onderdelen en daar zijn we blij mee. Er waren geen navelbreukjes en bij alle reutjes waren beide testikels ingedaald. De pups waren allemaal erg vriendelijk, makkelijk en niet onder de indruk op tafel. Van het vaccineren hebben we teamwerk gemaakt. De dierenarts vaccineerde vanaf de achterkant van de pups in de hals terwijl ik aan de voorkant stukjes gedroogde kipfilet voerde. Ze hebben geen piep gegeven en er weinig of niets van gemerkt. Mijn plan was om van alle pups een foto te maken maar dat schoot er toch grotendeels bij in. Slecht twee foto's gemaakt waarvan één ernstig bewogen en één (hieronder van Coosje) een beetje bewogen.

23 mei

Vanmorgen een boeiende (doch enigszins vermoeiende) ochtend. Bente voedt de pups nog enkele malen per dag. Zij wil nu regelmatig wat tijd bij de pups doorbrengen zonder ze te voeden. Blijkbaar vond zij dat de pups daarover nog het één en ander moesten leren, wellicht als voorbereiding op het stoppen met voeden in de nabije toekomst.

 

Zij ging bij de pups in het verblijf liggen die allemaal enthousiast naar haar toegingen voor een slok. Dat mocht niet. Zodra een pup naar een tepel reikte gromde zij binnensmonds voor zich uit. Sommige pups probeerden het slechts één keer, anderen deden diverse pogingen wat hen een stoot van Bente's snuit opleverde. Na een (brommerig en lawaaiig) kwartiertje gaven ze het allemaal op. Bente verliet het verblijf maar kwam na korte tijd weer terug en herhaalde het ritueel. Dat duurde wel wat korter omdat er minder pogingen werden gedaan. Aansluitend deed zij nog twee sessies, steeds iets korter. Wij hadden ondertussen een punthoofd maar Bente was zo doelgericht bezig dat we ons er beslist niet mee wilden bemoeien. Er volgde nog een vijfde sessie waar wij vol bewondering en verbazing naar keken. Bente liep naar een slaapplaats en ging liggen. Vier pups bleven slapen (of deden alsof) en de overige vier keken naar haar maar kwamen niet naar haar toe.

 

De pups hebben in één ochtend geleerd (weliswaar tot hun grote teleurstelling) dat het al dan niet voeden volledig Bente's beslissing is en nooit die van hen.

"Oh, dank je wel mama!"

 

 

 

Zo leuk om wat blonde pups in het nest te hebben voor de variatie in de foto's!

 

 

 

 

Ceejay heeft de grijze mand voor zichzelf.

 

 

 

 

 

 

Cooper is in slaap gevallen terwijl hij uit de bench stapte.

Aanstaande maandag komt er een professionele fotografe foto's maken van de pups. Dat duurt nog even dus we hebben vanmiddag zelf amateur foto's gemaakt in volgorde van geboorte. Bij Cooper hangt dus duidelijk de handdoek nog niet op de goede plek! Van boven naar onder: Cooper, Coosje, Charlie, Colin, Ceejay, Caitlin, Carmel en Curtis.

Verder hebben de pups weer heerlijk binnen en buiten gespeeld, gegeten en geslapen.

24 mei

Veel wind en regen vandaag dus de pups konden voor het eerst niet naar buiten. Wel kregen zij bezoek dus dat compenseerde het gemis. De mensen waar Cooper gaat wonen kwamen langs dus Cooper kreeg extra veel aandacht en knuffels.

Bernard was een tijd bezig om de foto's van gisteren samen te voegen en daar is hij goed in geslaagd.

Carmel had een leuke avond. Hij mocht samen met zijn moeder Bente bij Bernard op schoot.

25 mei

Een erg drukke dag vandaag. Gelukkig was het weer heerlijk weer en de pups konden de hele dag buiten spelen. We hebben de schommel opgehangen die we van Kerstin hebben geleend. Dat vonden ze allemaal geweldig leuk en geen van allen vond het spannend. De pups hebben weer bezoek gekregen en eind van de middag heeft een professionele fotografe foto's van de pups gemaakt. Dat viel nog niet mee want pups houden niet zo van stil zitten of in de camera kijken. Maar uiteindelijk is het met het nodige geduld bij allemaal gelukt. Curtis was binnen een minuut klaar, die ging gewoon zitten en keek als een ervaren filmster naar de camera!

Colin op de schommel.

 

Cooper en Caitlin vinden het leuk om samen te spelen. Dat komt goed uit want ze gaan, geheel toevallig, allebei in Harderwijk wonen.

26 mei

Maar liefst driemaal bezoek vandaag voor de pups die alweer de hele dag buiten konden spelen. 's Morgens kregen de pups een grote groene pluche bal die heel goed in de smaal viel. Ook mochten zij voor het eerst met het tunneltje aan de slag. Er werd niet geaarzeld om op onderzoek uit te gaan en binnen de kortste keren zaten er pups op en in de tunnel.

Carmel heeft plezier met de bal.

Ceejay en Carmel met de tunnel.

Caitlin staat opvallend vaak op de foto vandaag!

 

 

 

 

Colin en Carmel met de bal.

 

 

 

Coosje rust uit van een vermoeiende ochtend.

 

 

 

 

Caitlin en Carmel dollen in de mand.

Colin op schoot bij Catja.

27 mei

De pups hebben weer erg genoten van een kartonnen doos vandaag. Er was 's avonds niet veel meer van over. Hier Caitlin en Charlie.

Als Charlie moe is geworden gaat hij slapen in het piepkleine mandje. Zou hij er een flauw idee van hebben hoe snoezig hij eruit ziet?

Bente heeft gisteren nog maar één keer gevoed. Vandaag voedt zij ook maar één keer. Het zou weleens de laatste keer kunnen zijn. Bij haar vorige nestje is zij ook gestopt met voeden toen de pups zeven weken oud waren. Ondertussen wegen de acht pups samen bijna twee keer zo veel als Bente zelf. 

Vandaag hebben de pups weer iets nieuws gekregen, een trapje met twee treden. Daar hebben ze allemaal weer veel plezier mee. Ze vallen er nogal eens vanaf maar daar lijken ze niet mee te zitten. 's Avonds spelen Curtis en Colin samen op de trap. Net nadat ik de derde foto heb genomen, Colin op de bovenste trede, springt hij met een reuzensprong in de korrelbak. Ja, toen had ik net de camera weer weggelegd natuurlijk!

28 mei

Vanmorgen hebben de pups weer kauwstokjes (met gedroogde eend) gekregen. Ze genieten er allemaal heel ontspannen van. Omdat er weer meer stokjes dan hondjes zijn hoeft er geen ruzie te worden gemaakt en dat doen ze dan ook niet. Af en toe grijpt een pup speels het stokje van een andere pup en rent er dan mee weg. Als die pup zin heeft in het spelletje rent hij achter zijn broer of zus aan. Als hij daar geen zin in heeft gaat hij gewoon een nieuw stokje pakken.

De honden kregen weer bezoek vandaag en genoten allemaal (inclusief Bente en Elena) van de knuffels. 

Alle pups vinden de schommel leuk maar Colin vindt hem wel heel erg leuk. In principe krijgen de pups hun lievelingsspeeltje mee naar hun nieuwe huis. Maar Colin heeft in dit geval pech want de schommel is niet van ons en gaat weer terug naar Kerstin.