Bente is op 20 December bevallen van zeven pups: 5 reutjes en 2 teefjes. Over de bevalling en de dag volgend op de bevalling kunnen we kort zijn: model bevalling, model moeder en model pups!

 

Kerstin Ueckert, de fokster van Bente, kwam ons helpen en dat was erg fijn. Bernard deed de fotografie en de pup-beschrijvingen. Veel hulp had Bente niet nodig van ons, ze wist precies wat er moest gebeuren en hoe. Kortom: Perfect. Hoewel .... waar was het blonde pupje? In de paardenwereld is er een gezegde "een goed paard heeft geen kleur". Dat geldt ook voor honden, gezondheid en karakter wegen het zwaarst.

 

De pups kwamen goed ontwikkeld ter wereld, de meesten hadden zelfs al krullen. De reutjes wogen tussen de 284 en 312 gram en de teefjes wogen respectievelijk 260 en 264 gram.

 

Wij zijn heel blij en super trots op Bente!

 

Hieronder een foto-reportage van de bevalling. Niet alle geboortes zijn gefotografeerd. Nadat nummer vier was geboren is Bernard op pad gegaan met Elena om haar voor het donker nog uit te laten. Bij terugkomst was nummer vijf ondertussen geboren. Er was al enige tijd verstreken sinds nummer vijf en Bente was heel rustig dus er leek geen haast. Terwijl Bernard onder de douche stond floepten nummer zes en zeven er kort na elkaar uit.

21 December

Op de volgende foto's zijn de pups 1 dag oud en is Bente even fris gewassen.

22 December Voorstelrondje pups

Pup nummer 1: Bolero

Om 14.30 wordt de eerste pup geboren in kopligging. Een kastanjebruin reutje met vier witte voetjes, een witte vlek op de borst en een wit staartpuntje. Bolero weegt bij de geboorte 302 gram.

Pup nummer 2: Balou

Om 14.41 wordt de tweede pup geboren in stuitligging. Een bruin reutje met drie witte voetjes, linksvoor een halfhoog wit laarsje, een wit staartpuntje en een witte borst. Balou weegt bij de geboorte 312 gram.

Pup nummer 3: Bobby

Om 14.48 wordt de derde pup geboren in stuitligging. Een donkerbruin reutje met rondom witte teentjes, een wit staartpuntje en een witte vlek op de borst. Bobby weegt bij de geboorte 308 gram.

Pup nummer 4: Brownie

Om 15.40 wordt de vierde pup geboren in kopligging. Een donkerbruin reutje met nauwelijks aftekeningen, GEEN wit puntje aan de staart, een kleine witte vlek op de borst en slechts een enkel wit teentje hier en daar. Brownie weegt bij de geboorte 284 gram.

Pup nummer 5: Boukje

Om 16.04 wordt de vijfde pup geboren in stuitligging. Een bont teefje; wit met een bruin kopje en twee bruine platen op de schouder en de bil. Boukje weegt bij de geboorte 264 gram.

Pup nummer 6: Biba

Om 17.06 wordt de zesde pup geboren in kopligging. Een bruin teefje met drie witte pantoffeltjes, linksvoor een halfhoog wit laarsje, een witte vlek op de borst en een wit staartpuntje. Biba weegt bij de geboorte 260 gram.

Pup nummer 7: Siepi Forthe

Om 17.12 wordt de zevende pup geboren in stuitligging. Een bont reutje; wit met een bruin kopje, witte bles en diverse bruine platen op het lichaam. Siepi weegt bij de geboorte 302 gram.