Week 4

 

Groeitabel week 4

 

 

Geb. 

11Jan

12Jan

13Jan

14Jan

15Jan

16Jan

17Jan

Bolero

302 

1470

1535 

1585 

1670 

1750 

1810 

1890 

Balou

312 

1445

1500 

1540 

1600 

1695 

1750 

1840 

Bobby

308 

1480

1545 

1595 

1675 

1775 

1805 

1905 

Brownie

284 

1395

1455 

1520 

1590 

1710 

1750 

1840 

Boukje

264 

1275

1350 

1405 

1520 

1600 

1645 

1700 

Biba

260 

1300

1340 

1370 

1460 

1550 

1570 

1620 

Siepi

302 

1655

1765 

1840 

1950 

2035 

2135 

2240 

 

Groeicurve van de pups per 17 Januari 2018:

 

11 Januari

Bente houdt al een heel goed dag- en nachtritme aan met de pups.

Ze voedt ze nog maar één keer 's nachts en ze slaapt zelf naast de kist. We horen de pups dus zelden of nooit hoewel onze slaapkamer vlak naast de kist is. Het betekent wel dat de pups flinke trek hebben 's morgens. Bente is dan erg lang bezig met voeden.

 

Na de voeding en nadat Bente zelf heeft gegeten verschoon ik de kist. De pups zitten momenteel in een verhuisdoos tijdens de verschoning. Dat past (nog) precies.

Na de verschoning hebben de pups alweer honger en is het tijd voor hun tweede ontbijt.

Vandaag waren de pups klaar met eten net toen Bernard op pad wilde gaan voor de ochtendwandeling met Elena. Spontaan besloot Bente dat ze dan dus best mee kon. Ze is vandaag dus twee keer wezen wandelen op het strand. Vanmiddag samen met Ali en haar Lagotto Romagnolo Sanyu en uiteraard Elena en ikzelf. Voor die tijd heeft Ali uitgebreid de pups geknuffeld en de pups haar. Hier knuffels voor de zusjes Boukje en Biba.

 

Er zijn diverse pups bijna of helemaal in de korrelbak geweest, al dan niet onder aanmoediging van Elena of Bente, maar de belangstelling duurde niet lang. Geplast of gepoept hebben ze er in ieder geval nog niet.

 

Tja, en wat is die Siepi weer gigantisch gegroeid vandaag......grapje natuurlijk, dit is Siepi's grootvader (de vader van Cassanova) Hesiodos Gas di Jazz. Precies dezelfde bouw en aftekeningen op de kop. Ben heel benieuwd of Siepi er ongeveer zo uit zal zien over een jaar of twee.

12 Januari

Weer een dag met veel eten, slapen en groeien. Tussendoor nog tijd voor door de kist lopen, met elkaar keten en geknuffeld worden door toekomstige eigenaren. Een hele ervaring voor de pups; al drie weken weten zij niet beter dan dat er drie mensen op deze planeet leven. Ineens is dat aantal verdubbeld en het worden er nog meer de komende dagen. Aan het eind van komend weekend zullen ze moeten concluderen dat er VEEL mensen zijn. 

Er is weer tijd besteed om de pups te wennen aan het eten van vlees. Ze proeven en eten er allemaal van maar de ene pup is een stuk enthousiaster dan de andere. Vooral de twee bonte hondjes, Boukje en Siepi, vinden het heerlijk.

De melk van Bente is nog steeds favoriet bij iedereen maar Brownie vindt Bente's vers vleesvoeding ook niet te versmaden.

 

Brownie heeft de primeur van de eerste drol in de korrelbak. In principe hoeft Bente dit niet op te ruimen maar ze deed het wel.

 

Vanmiddag zijn de eerste toekomstige eigenaren op bezoek geweest om de pups te knuffelen. Bolero en Bobby genieten ervan.

We weten dat we eigenlijk de korrelbak moeten inwijden, maar we zijn zo moe
We weten dat we eigenlijk de korrelbak moeten inwijden, maar we zijn zo moe
Bobby geeft een kusje aan zijn zusje
Bobby geeft een kusje aan zijn zusje

13 Januari

Het was een drukke dag voor de pups met in de ochtend en middag bezoek. Alle nieuwe beelden, geluiden en geuren zullen best vermoeiend voor ze zijn geweest maar heel goed voor hun ontwikkeling. Hier is het clubje in volledige rust.

 

Er werd regelmatig druk in en uit de korrelbak gelopen maar waar het ding nu eigenlijk voor dient? Dat kwartje is nog niet gevallen.

 

Weer een primeur voor de pups: vanmorgen voor het eerst een kind gezien, gehoord en gevoeld. Bolero mocht op schoot en werd geknuffeld en de beelden spreken voor zich. Hij lag te genieten.

 

En hier ligt Biba te slapen in de handen van de nieuwe eigenaren. Ze past nog net in twee handen maar dat zal niet lang meer duren.

 

Bij het voeren van de pups vanmorgen lagen ze allemaal te slapen. Omdat de bonte hondjes Siepi en Boukje al zo veel belangstelling hebben voor het eten van vlees heb ik die twee laten slapen en de rest bij de voerbak gezet. Boukje rook al snel dat er vlees stond, werd wakker en sloot zich aan bij de eters. Siepi kon wat langer in de mailing genomen worden want die lag toevallig in coma. Maar ook hij werd na een tijdje wakker en ging mee eten. Kort daarna sprong Bente in de kist en toen was het festijn snel voorbij, een paar likken van haar lange tong en al het vlees was op.

14 Januari

En weer een drukke dag voor de pups met veel bezoek. In de weekenden komen de meeste bezoekers, ook de komende weken. De komende dagen worden wat rustiger zodat de pups alle nieuwe indrukken rustig kunnen verwerken.

 

Er werd af en toe weer druk van en naar de korrelbak gelopen. Bij een enkeling begint het nu te dagen waar deze voor dient. Al zaait Bente weer even verwarring door de pups te voeden in de bak.

 

Er zijn weer enkele vleesmaaltijden geserveerd en de hoeveelheden waren duidelijk voldoende want alles viel weer in slaap voordat het op was. Wat over is eet Bente op en terecht want zij verzorgt nog steeds de hoofdmaaltijden.

 

Alle pups zijn weer heerlijk geknuffeld door het bezoek. Ze lijken er stuk voor stuk echt van te genieten.

15 Januari

De pups gaan nu toch één voor één ontdekken waar de korrelbak toe dient. Siepi, Balou, Brownie en Boukje doen het al heel goed en hebben allemaal een paar keer gepoept op de bak. Geen toeval meer, ze lopen bewust naar de bak en gaan meteen poepen. De andere drie zijn ook al geweest maar vergeten het ook nog af en toe.

 

Een rustige dag vandaag zonder bezoek. De pups slapen veel en als ze wakker zijn gaan ze heel actief met elkaar spelen. Elkaar happen en meppen en over elkaar heen rollen zijn de favoriete spelletjes. Daarbij worden af en toe ijselijke kreten geslagen. Na een paar minuten is het dan ineens doodstil en als we gaan kijken ligt alles weer in diepe slaap.

 

We gaan de komende dagen wat speeltjes aanbieden en hun verblijf uitbreiden. Dat bestaat tot nu toe alleen nog uit de werpkist en de korrelbak. Maar ze zijn er zo te zien aan toe om hun wereld groter te maken.

 

Weinig foto's gemaakt en een groot deel daarvan was ook nog mislukt. Camera verkeerd ingesteld. Er is dus maar één foto vandaag. Vanmorgen gemaakt tijdens het ontbijt.

 

16 Januari

Geen tijd gehad om foto's te maken vandaag. Maar het leven van de pups heeft natuurlijk niet stil gestaan. Ze hebben weer gegeten, gespeeld en geslapen. Hun verblijf is uitgebreid voor overdag. Gedurende de nacht verblijven ze in de kist met uitloop naar de korrelbak. Hier nog een paar van de mooiste foto's van de laatste dagen. Portretfoto's van Bolero en Balou en een foto van de pups slapend in een groep, met Siepi rustend op het mooiste plekje.

17 Januari

Dan is ook de vierde week weer omgevlogen en is het tijd voor een kleine samenvatting.

 

Alle pups ontwikkelen zich prima en hebben hun geboortegewicht verzesvoudigd. Siepi zelfs verzevenvoudigd. De gewichten van de vier bruine reuen liggen heel dicht bij elkaar. Zij zijn ook allemaal ongeveer even groot van gestalte. Siepi is niet te zwaar maar wel een slagje groter dan zijn vier broers. De twee teefjes zijn kleiner en duidelijk vrouwelijker om te zien. Ook zij zijn praktisch even groot van gestalte.

 

Sinds gisteren is het verblijf van de pups uitgebreid. Het lijkt niet veel maar dat de wereld ineens twee keer zo groot is als gedacht is voor de pups toch een flinke stap.

 

Het was best een drukke dag voor de pups. Vanmorgen zijn ze allemaal uitgebreid geknuffeld door bezoek. De bruine hondjes heb ik daarbij niet gefotografeerd. De donkerbruine vachten kwamen slecht uit tegen de achtergrond van een zwarte trui.

 

Verder zijn ze voor de tweede keer ontwormd vandaag. Volwassen spoelwormen zijn weinig schadelijk voor volwassen honden. Bij pups kunnen ze echter flinke schade aanrichten. Daarom is het belangrijk om in de eerste maanden spoelwormen onschadelijk te maken voordat deze het stadium van volwassenheid hebben bereikt.

 

Ook was het weer tijd om de nagels te knippen. Vorige keer had ik alleen de nagels van de voorvoetjes geknipt. Vandaag ook de nagels van de achtervoetjes gedaan. Dat zijn dus ..... 126 nagels! Geen wonder dat ik nu vierkante ogen heb. Ik heb het moment zorgvuldig geselecteerd: toen de pups diep in slaap waren. De meesten merkten er weinig van, een enkele zelfs helemaal niets. De heren krijgen allemaal een tien voor hun gedrag. De dames een paar punten minder. Drama Queens of waren ze toevallig net iets meer wakker dan de heren?

 

Hier achtereenvolgens Bolero, Balou, Bobby, Brownie, Boukje, Biba en Siepi

 

Verder hebben ze weer heerlijk en goed gegeten vandaag.

 

Balou ontdekte tijdens zijn knuffel dat oorbellen leuke speeltjes zijn en Brownie ontdekte hetzelfde over broekspijpen! Op naar de vijfde week!