Week 5

 

Groeitabel week 5

 

 

Geb. 

18Jan

19Jan

20Jan

21Jan

22Jan

23Jan

24Jan

Bolero

302 

1945

2020 

2075 

2080 

2190 

2335 

2370 

Balou

312 

1905

1980 

2060 

2085 

2175 

2285 

2360 

Bobby

308 

1980

2080 

2160 

2205 

2360 

2395 

2485 

Brownie

284 

1880

1995 

2045 

2115 

2190 

2295 

2365 

Boukje

264 

1730

1765 

1785 

1815 

1910 

2005 

2055 

Biba

260 

1685

1745 

1815 

1870 

1950 

2025 

2070 

Siepi

302 

2325

2420 

2485 

2585 

2655 

2785 

2840 

18 Januari

Vanmorgen hebben de pups heerlijk een uurtje geslapen in de bench terwijl hun verblijf werd schoongemaakt. 

 

Omdat het net etenstijd was en ik de boel nog even netjes wilde houden heb ik een handdoek in de werpkist gelegd met daarop hun etensbakken. Toen ze uitgegeten waren gingen de pups spelen en opnieuw rommel maken. Alleen lieve Bolero bleef nog even in de kist om te helpen met afruimen.

 

Soms eten de pups goed van het vlees maar even vaak nauwelijks. Bente's melk blijft favoriet. Ze voedt de pups soms zittend maar meestal staand. Dan staan ze als veulentjes onder haar buik.

 

Vandaag hebben de reutjes voor het eerst een halsbandje om gekregen. Niemand deed er moeilijk over. De teefjes moeten nog even wachten omdat de bandjes op de kleinste stand toch nog een maatje te groot zijn voor hen. Vanaf nu gaan we de bandjes regelmatig om en af doen om de pups daar goed aan te laten wennen. Voor het herkennen van de pups op de foto's hierbij het kleurschema:

 

Bolero      Groen

Balou       Geel

Bobby      Lichtbruin

Brownie   Lichtblauw

Boukje     Oranje

Biba         Rood

Siepi        Donkerblauw

 

Brownie heeft de andere pups ingefluisterd dat broekspijpen ontzettend leuk zijn. Vandaag had ik er dus vijf aan mijn broek hangen.

De pups zijn weer heerlijk geknuffeld door nieuwe eigenaren. Hier zijn Boukje en Brownie aan de beurt.

 

 

 

De nieuwe eigenaren hadden ook nog twee leuke speeltjes bij zich. Dat vonden de pups een feest en op de foto is Siepi aan het spelen met één van de speeltjes. Een uurtje later liep Elena ineens met dit speeltje in haar bek. Toen ik echter mijn hand uitstak stond ze het grootmoedig weer af.

 

Een heel leuk moment met Brownie en Bolero.

 

De bonte hondjes Siepi en Boukje zijn opvallend vaak in elkaars gezelschap. Echt vaker dan je op basis van toevalligheid zou kunnen verwachten. Een soort Yin en Yang.

19 Januari

Vandaag gewoon genieten van pup foto's.

Balou
Balou
Siepi en Bolero
Siepi en Bolero
Biba en Bobby
Biba en Bobby
Boukje en Biba
Boukje en Biba
Bolero en Brownie
Bolero en Brownie
Boukje
Boukje
Biba, Bolero en Bobby
Biba, Bolero en Bobby
Bobby en Siepi
Bobby en Siepi
Brownie en Bolero
Brownie en Bolero
Siepi
Siepi

20 Januari

De pups eten al een tijdje vlees en drinken geitenmelk. Van harte gaat dat nog niet, ze hebben liever Bente's melk. Bente werkt zelf ook niet actief mee aan het afspenen. Integendeel, zodra ik eten voor de pups ga klaarmaken springt ze in de kist om ze zelf te gaan voeden. Na afloop hebben ze dan uiteraard niet veel zin meer in vlees.

 

Bente moet zulke grote hoeveelheden voedsel eten om genoeg melk te produceren dat de grenzen van haar stofwisseling zijn bereikt.Hoewel ze verder fit is en niet is afgevallen heeft ze wel last van diarree. Vervelend voor haar en voor ons want ze moet er 's nachts ook een paar keer uit. We gaan het geleidelijk afspenen daarom een handje helpen. Enkele uren voor de maaltijd krijgt Bente een pakje aan zodat de pups niet meer bij de tepels kunnen. Na de maaltijd gaat het pakje weer uit en geeft Bente nog een toetje. Daarnaast reduceren we de hoeveelheden eten die Bente krijgt. Haar maaltijden bestaan momenteel grotendeels uit rijst en gekookte kipfilet om haar darmen een beetje rust te gunnen.

 

De eerste keer dat Bente in haar pakje bij de pups verscheen keken ze allemaal flink op hun neus dat de melkbar was gesloten. Dachten waarschijnlijk aan een slechte 1 April grap. Bente snapte zelf trouwens ook niet goed dat de druk op haar tepels niet verdween en bleef braaf staan of liggen voor de pups.

 

Met ups en downs werkt het wel en wordt er beter vlees gegeten en geitenmelk gedronken.

 

Maar het toetje van moeder blijft veruit favoriet. We hebben af en toe medelijden met Bente als de Gremlins haar bespringen. Samen wegen ze nu net zoveel als Bente. Zelf wordt ze er niet warm of koud van en laat het allemaal heel ontspannen over zich heen komen.

 

De twee kleine speeltjes die de pups donderdag hadden gekregen zijn regelmatig verdwenen. Zowel Elena als Bente pikken ze regelmatig. Lagotti blijven lang jong en speels en dat blijkt maar weer.

 

De pups gaan speelgoed steeds leuker en interessanter vinden en gaan ook al een beetje met mensen spelen als die de speeltjes voor ze vast houden en bewegen.

Bolero, Bobby en Siepi
Bolero, Bobby en Siepi

 

Na het spelen storten de pups meestal in en dan is het een paar uur weer lekker rustig in huis.

 

De weekenden zijn drukke tijden voor de hondjes en ons. Vandaag twee keer bezoek en morgen ook. Die foto's komen morgen op de website.

21 Januari

De leukste foto's van een druk weekend voor de pups.

 

22 Januari

Een iets rustigere dag voor de pups, "slechts" eenmaal bezoek! Een dag of tien geleden kregen de pups een heel leuk speeltje cadeau waar zij toen nog te klein voor waren: Een pluchen bloem met krakend materiaal in de steel in een pluchen pot. Vandaag waren ze daar wel aan toe en wat een lol hebben ze ermee gehad! Bedankt Ali en Sanyu!

 

Daarna te moe om ook nog met de muis te spelen. Die zal vast en zeker morgen weer te grazen worden genomen.

 

En hier een heel bijzonder moment. Dat Biba een keer te moe is om te eten is niet zo vreemd......maar Siepi ????

24 Januari

En dan is ook de vijfde week alweer voorbij. De pups ontwikkelen zich nog steeds heel goed en gelijkmatig. De beide teefjes wegen nu 2 kilo. De vier bruine reutjes zitten zo rond de 2.4 kilo. Op eenzame hoogte onze lieve grote reus Siepi met 2.8 kilo. De karaktertrekken komen steeds meer tot uitdrukking. De verschillen tussen de pups zijn heel erg klein. Allemaal heel relaxed, speels, aanhankelijk en nieuwsgierig. Aandacht en knuffels van mensen vinden ze allemaal heel erg leuk en ze vallen regelmatig in slaap op iemands schoot.

 

Vandaag hebben we hun verblijf flink uitgebreid. De bench staat nu ook binnen de omheining en een nieuw mandje. Ook hebben zij van Oscar een leuk nieuw speeltje gehad, een hele mooie muis. Er was dus veel te doen en te ontdekken. Dat deden ze weer op hun eigen, totaal ontspannen manier. Alles is leuk en niets is spannend.

 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand.....

 

 

Tussen het slapen en spelen door moet er natuurlijk oog nog gegeten en gedronken worden.

 

 

Balou kan nog niet lezen, maar volgens hem staat op dit mandje: Balou.

 

De andere honden kunnen ook niet lezen maar gunnen Balou niet het voordeel van de twijfel.

 

Siepi ligt uit te rusten na een vermoeiende middag.

 

 

Als de pups tijdens de schoonmaak in de bench gaan, wordt daar in eerste instantie weleens luidruchtig over gemopperd. Maar nu de bench met de deur open in de puppyren staat gaan ze er juist graag in slapen. Hier Bolero met de "nieuwe" muis.