Week 8

 

Groeitabel week 8

 

 

Geb. 

8Feb

9Feb

10Feb

11Feb

12Feb

13Feb

14Feb

Bolero

302 

3545

3650 

3785 

3840 

3895 

3930 

4150 

Balou

312 

3730

3760 

3770 

3915 

3940 

3970 

4100 

Bobby

308 

3985

4055 

4070 

4240 

4340 

4390 

4550 

Brownie

284 

3700

3800 

---- 

---- 

---- 

---- 

---- 

Boukje

264 

3130

3170 

3240 

3315 

3360 

3375 

3520 

Biba

260 

3260

3280 

3300 

---- 

---- 

---- 

----

Siepi

302 

4520

4530 

 ----

---- 

----

---- 

---- 

8 Februari

Het gaat ineens opschieten. Drie van de zeven pups gaan aankomend weekend al naar hun "eigen mensen" verhuizen. Die krijgen natuurlijk een extra grote "pimp-up" voor hun vertrek. Hier staat Biba op tafel.

 

En nog even de tondeuse aangezet in combinatie met een knuffel.

 

Vanmorgen stonden er runderhuidrolletjes omwikkeld met gedroogde kipfilet op het menu na het ontbijt. Vooral de kipfilet valt in de smaak, de rest van de rolletjes krijgen nog niet veel aandacht van de pups. Vanmiddag hebben ze ook nog stukjes gedroogde buffellever gekregen. Die zijn behoorlijk hard maar enkele pups gingen er manmoedig mee aan de slag. Sommige anderen vonden het leuke speeltjes om mee te gooien en eentje ging er met de rug overheen rollen.

Runderhuidrolletjes met gedroogde kipfilet
Runderhuidrolletjes met gedroogde kipfilet

 

Vanmorgen kregen de pups bezoek en zijn ze verwend met knuffels en nieuwe speeltjes. Toen de pups diep in slaap waren heb ik één van de leuke nieuwe speeltjes, een gevlochten fleece-koord, in de puppyren gelegd. De pups hebben namelijk meteen in de gaten als er iets nieuws in de ren is verschenen. Toen de eerste pup, Siepi, wakker werd ben ik gaan kijken en inderdaad ging hij meteen op het nieuwe speeltje af. Binnen een minuut was alles wakker en ook bezig met het speeltje.

 

Vanmiddag heb ik de pups meegenomen in de bolderkar voor wat habituatie en socialisatie. Het is erg rustig in Bergen aan Zee in deze tijd van het jaar. Een vrachtwagen bijvoorbeeld hebben ze nog steeds niet gezien, ook vandaag weer geen succes. Veel mensen kwamen we ook niet tegen maar de enkele stellen die we tegen kwamen wilden wel meteen van alles weten over de pups en knuffelen natuurlijk. Gelukkig zijn ze niet meer te koop want ik zou binnen tien minuten zijn uitverkocht...

 

Het kleine strandwinkeltje op de hoek was gelukkig wel open vandaag en daar hing een groot net met rinkelende schelpen buiten. Daar zijn we dus even gestopt. Zijn de pups daar in ieder geval aan gewend al komen ze zoiets waarschijnlijk nooit in hun leven meer tegen.

 

 

De pups waren heel rustig onderweg, sommigen zaten zachtjes te zingen. Toen ik even stopte en een paar stappen achteruit deed voor een foto schoot dat echter in het verkeerde keelgat bij Bolero. Zodra ik terug stapte was het weer goed.

 

Twee geparkeerde auto's waren verder het spannendste dat ik ze aan kon bieden...

 

Eenmaal weer thuis zwol mijn hart van trots, alle pups moesten heel nodig poepen en plassen. Zeven poepjes in de korrelbak en de meeste plasjes ook. De bolderkar is nog helemaal schoon en droog! Wat een controle al voor pups van krap zeven weken. Het zijn kanjers!

 

10 Februari

Een grote dag voor Brownie vandaag. Zijn tas stond al vroeg gepakt voor de verhuizing naar zijn nieuwe mensen. Hij gaat in Nieuw-Beijerland wonen bij Erik, Monique en hun zonen Giovanni, Joshua en Jermain. Zij gaan hem Chico noemen.

 

Chico is helemaal klaar voor deze belangrijke stap in zijn leven. We hebben hem leren kennen als een vrije en vrolijke hond. Hij is sociaal, speels en aanhankelijk, heeft veel vertrouwen in mensen en hij beschikt ook over een flinke dosis zelfvertrouwen. De eerste berichten uit zijn nieuwe omgeving zijn positief en op de foto's is te zien dat hij zonder schroom zijn nieuwe huis en speeltjes verkent. Wij wensen Chico het allerbeste en een heel fijn en onbezorgd leventje. Zijn nieuwe mensen wensen wij heel veel plezier met deze vrolijke frans!

 

Ook voor Siepi was de grote dag aangebroken en hij werd opgehaald door John en Agnes. Siepi gaat in Marienheem wonen en hij krijgt een huisgenoot in Lagotto Kadoes.

 

Siepi was een opvallende verschijning in dit nest. Door zijn kleur en flinke gestalte viel hij altijd op. Siepi is een grote hond met een klein hartje. Hij is zeer vriendelijk, sociaal en aanhankelijk. Nooit hebben wij gezien dat hij zijn extra gewicht in zijn voordeel gebruikte bij spel met zijn nestgenootjes. Siepi is een vrolijke, onbevangen hond met een zachtmoedig en gemoedelijk karakter. De eerste berichten over zijn verhuizing zijn positief. Aan de foto te zien vermoeden wij dat Kadoes heel snel zal wennen aan zijn nieuwe vriend. Wij wensen Agnes, John en hun Grote Vriendelijke Reus heel veel mooie jaren samen toe. Eens zal Siepi stoppen met groeien maar wanneer?

11 Februari

Vandaag is het Biba's grote dag. Eigenlijk meer nog de grote dag van Biba's nieuwe mensen, Jan en Maria uit Amsterdam. Zij staan al sinds eind zomer 2017 op de wachtlijst voor een pup van Bente. Dat begon dus met aftellen tot Bente's loopsheid. Vervolgens aftellen tot de echo. Daarna aftellen tot de geboorte van de pups en vervolgens aftellen tot zij Biba op konden halen. Jan en Maria kwamen dus begrijpelijkerwijs UITGETELD aan vandaag!

Biba is dus zonder twijfel een zeer gewenste hond. Wij hebben hier genoten van haar, het is een hele vrolijke, vrije, sociale en speelse hond. Vaak in de weer met broers en zus maar ook zeer gesteld op knuffels en aandacht van mensen. Een ongecompliceerd en nuchter type en deze dame liet zich hier het kaas nooit van haar brood eten door haar grote broers. Wij wensen Biba een heerlijk leventje toe en Maria en Jan heel veel en heel lang plezier van deze leuke meid.

 

Ondertussen hebben wij al goede berichten over haar ontvangen. Ze past zich razendsnel aan en heeft het naar haar zin in haar nieuwe huis.

 

Met Chico gaat het ook goed. Hij heeft goed geslapen vannacht en heeft, typisch Lagotto, het beste plekje in huis al gevonden. Aan de voeten van zijn nieuwe mensen!

Wij hebben vandaag en gisteren Bente goed betrokken bij het afscheid van de pups. Ze heeft gezien dat de pups zijn vertrokken en met wie. Ze kende deze mensen al goed omdat zij hier regelmatig bij de pups kwamen kijken. Ik heb de pups zelf naar buiten gedragen en ze op schoot gezet van de nieuwe eigenaren die voor deze gelegenheid op de achterbank van de auto zaten. Bente toont geen stress en heeft niet gezocht naar de pups. Ze eet en slaapt als vanouds.

 

12 Februari

Het lijkt (bijna) rustig hier met vier pups. Vanmorgen zijn ze heerlijk een uurtje naar buiten geweest. Het was zonnig en hun speelplaats was beschut tegen de gure wind. Terwijl ze buiten waren hebben we de werpkist weggehaald. Ze sliepen er nog maar zelden in. Ze hebben nu dus meer speelruimte gekregen. We hebben veel lege dozen in de garage en iedere dag krijgen de pups een nieuwe doos waar ik dan op een steeds andere manier een deur en een raam in maak. Klinkt saai maar iedere dag storten ze zich juichend op hun nieuwe kartonnen huis. 

De pups waarderen de extra ruimte maar liggen toch ook nog heel graag op een kluitje.

Met vier pups is één grote korrelbak voldoende. De kleine korrelbak is daarom met behulp van een dekentje omgetoverd in een bed. Dat vonden de pups niet vreemd wat het was toch al één van hun meest favoriete slaapplaatsen. 

Vanmiddag ben ik op pad gegaan met de bolderkar. Er was weer net zo veel te beleven in Bergen aan Zee als op andere maandagen: praktisch niets. Na een wandeling over de boulevard waar we geen kip, kraai, mens of hond zijn tegengekomen zijn we daarom maar neergestreken in een restaurant. Ook heel rustig maar er waren toch enkele Duitse badgasten. Ik heb de bolderkar midden in het restaurant geparkeerd zodat de pups alles goed konden zien, horen en ruiken (pannekoeken!). Ik heb ze één voor één door het restaurant gedragen en even op schoot gehad.

Net toen ik weg wilde gaan kwamen er nog twee mensen binnen die meteen naar de pups toegingen om te knuffelen dus zijn we nog even gebleven. De pups waren enthousiast. Misschien zagen ze de mouwuiteinden van mevrouw's jas aan voor hun verloren gewaande broer Chico en zus Biba?

En hier nog een foto van een slapende Bolero. Het wordt namelijk steeds lastiger om actiefoto's van de pups te maken. Ze raken steeds meer gericht op mensen en zodra we met een camera naderen stoppen ze waar ze mee bezig zijn en rennen naar ons toe.

En nog een leuke foto van Biba in haar nieuwe huis. Ze past zich goed aan en leert heel snel. Ze luistert graag naar de vioolconcerten van Bach. Hier vond ze zijn pianoconcerten ook al erg mooi! 

13 Februari

De pups zijn allemaal weer op tafel geweest voor het kammen, betasten en een beetje haar weg knippen. Ze vinden het allemaal heerlijk om privé aandacht te krijgen. Vooral Bolero, die heeft op tafel niet alleen zijn staartje hoog maar staat daar zelfs flink mee te kwispelen. Daar staat tegenover dat als niet hij maar een ander aan de beurt is voor privé aandacht hij daar oprecht een beetje van overstuur kan zijn. Wat zal hij het heerlijk vinden als hij straks zijn nieuwe mensen helemaal voor zichzelf heeft!

 

De pups genieten van hun laatste dagen met de nestgenootjes. Ze kunnen uren achter elkaar spelen tot ze helemaal buiten adem zijn.

Vandaag zijn ze weer lekker naar buiten geweest om te spelen en te dollen.

 

Ze hadden een stukje gewei op de speelplaats en daar wilden ze allemaal graag eens hun tanden inzetten. Hieronder Bobby en Bolero.

 

Verder was een simpel mandje een bron van plezier.

Balou en Bobby houden een worstelwedstrijd in de mand.

 

Balou en Boukje samen in de mand.

 

Bolero springt uit de mand.

 

En nog een berichtje van Siepi. Die mag bij zijn nieuwe mensen vast langer op schoot zitten dan dat bij ons mogelijk was. 

14 Februari

Acht weken oud zijn de pups vandaag en onze taak als fokkers zit er min of meer op. Daarom is het tijd voor een samenvatting. Vandaag zijn ze voor de vierde keer ontwormd.

 

We hebben de pups een zo goed mogelijke basis proberen mee te geven. Te beginnen met de genen van twee honden die beiden gezond zijn en fijne, vrije en zachte karakters hebben. Vervolgens een goede verzorging en dusdanige omstandigheden aanbieden waarin pups zich optimaal kunnen ontwikkelen.

 

Wij zijn heel tevreden met hoe alles is verlopen. Bente is een supermoeder geweest die alles van nature goed doet. Ze heeft de pups heel goed verzorgd en ze nooit gecorrigeerd. Dat leek ook niet nodig, de pups waren lief en respectvol naar haar toe en Bente leek onder alle omstandigheden een subtiel overzicht en overwicht te hebben. We zijn super trots op onze lieve, verstandige en zachtaardige hond!

 

De pups hebben zich zeer goed ontwikkeld, hun groeicurve is heel stabiel. De reutjes wegen tussen de 4 en 5 kilo ondertussen. De teefjes zitten ruim boven de 3.5 kilo. Ze zijn allemaal gezond, zijn nooit ziek geweest en hebben geen enkele keer diarree gehad, zelfs niet na het ontwormen.

 

De pups hebben stuk voor stuk heerlijke karakters. Er zijn wel onderlinge verschillen maar die zijn vrij klein. Er zit geen enkele pup bij die wij zelf niet graag zouden willen hebben. Dat is een fijne en luxe positie voor een fokker om de pups bij nieuwe eigenaren te plaatsen. We zijn vol vertrouwen dat we die ook gevonden hebben en we zien de toekomst van de hondjes zonnig in.

 

Hoewel niet ons belangrijkste streven zijn het ook nog heel aantrekkelijke pups geworden. Dat beschouwen we als een bonus!

 

We zijn hier begonnen om de pups enkele basis-vaardigheden aan te leren. Ze zijn gewend aan de trimtafel en de tondeuse en we hebben ze spelenderwijs bekend gemaakt met betasten en verzorgen, zoals kammen, nageltjes knippen en het vasthouden van oortjes, pootjes en staartje.

 

Verder komen ze als ze worden geroepen met een hoog en enthousiast "puppies!!!" of de hondenfluit. Ze zijn grotendeels korrelbak zindelijk. Ze kunnen zitten op een handgebaar en hebben geleerd dat tegen de tralies opspringen en papegaaien-geluiden maken niets opleveren. Alleen de hondjes die de pootjes aan de vloer hebben of zitten en niet vocaliseren maken kans op een knuffel of een kauwstokje.

 

Enkele hondjes zijn al verhuisd en aanstaande zondag zal het laatste hondje vertrekken. Ze zijn er allemaal zeer aan toe, ze krijgen een steeds grotere behoefte aan persoonlijke aandacht en vergroting van hun wereld. Wij kunnen als fokkers niet meer 100% bieden wat de hondjes nu nodig hebben. Het voelt dus goed dat zij nu de wijde wereld in gaan.

 

Een kleine week geleden is Bente gestopt met zogen. Hier nog in vogelvlucht de pups zogend bij moeder gedurende de eerste zeven weken van hun leven. Dan zie je pas goed hoe snel pups groeien!