Week 7

 

Groeitabel week 7

 

 

Geb. 

1Feb

2Feb

3Feb

4Feb

5Feb

6Feb

7Feb

Bolero

302 

2980

3055 

3205

3250 

3330 

3435 

3510 

Balou

312 

3040

3130 

3215

3310 

3405 

3470

3665 

Bobby

308 

3080

3305 

3320 

3365 

3565 

3685 

3860 

Brownie

284 

2930

3065 

3180 

3220 

3345 

3430 

3550 

Boukje

264 

2530

2690 

2745 

2800 

2870 

2970 

3050 

Biba

260 

2710

2810 

2940 

2945 

3050 

3120 

3165 

Siepi

302 

3565

3770 

3890 

3950 

4095 

4220 

4345 

1 Februari

De dierenarts heeft gisteren gewaarschuwd dat de pups wat hangerig zouden kunnen zijn na de vaccinaties gisteren. Aan enkele pups merkten we weinig, een paar anderen waren aanmerkelijk rustiger dan normaal. Boukje was zelfs wat rillerig vanmiddag. Sinds de geboorte zijn alle pups iedere dag gegroeid. Vandaag waren er echter vier van de zeven lichter dan gisteren. Nu, om half acht 's avonds, zijn ze allemaal hele wilde spelletjes aan het doen. Het leed lijkt dus weer geleden.

 

Het was heel aardig weer hier vanmorgen dus de pups mochten een uurtje in (een afgezet stukje van) de tuin. Voor het vermaak hadden we wat spullen van de kleinkinderen neergezet: een zandbak, een bal, emmertje en wat kegels. Ze hadden het erg naar hun zin maar de nieuwe ervaring was ook vermoeiend. Na binnenkomst hebben zij uren geslapen.

 

De interacties tussen Elena en de pups spelen zich altijd af buiten de puppyren in de kamer. Vandaag gaf ze echter aan dat ze graag even bij de pups wilde in de buitenren. Ze heeft even met ze gesnuffeld en gespeeld tot enkele pups grote interesse in haar tepels begonnen te krijgen. Ze keek me vertwijfeld aan en toen ik het hekje voor haar opende kwam ze schielijk weer naar buiten.

 

En nog een fotootje van Biba in haar favoriete slaaphouding.

2 Februari

Na het ontbijt hebben we wat kauwstokjes voor de pups neergelegd. Dat vonden ze allemaal heel interessant en er werd al flink geknaagd. Voedernijd kan al op deze jonge leeftijd ontstaan. Dat willen we niet natuurlijk. Daarom krijgen ze tijdens de maaltijden standaard meer eten dan ze opkunnen en verspreid over diverse bakjes zodat alle pups ook voldoende ruimte hebben om te eten. Wat betreft de kauwstokjes put ik uit mijn ervaring met paarden. Bij paarden in een kale wei die bijgevoerd moeten worden met hooi leg je altijd meer bergjes hooi neer dan dat er paarden zijn. Met zeven pups leg ik dus 10 tot 12 kauwstokjes neer. Er is tot nu toe nog geen onvertogen woord gevallen tussen de pups.

Een drukke dag voor de pups. Ze waren allemaal weer zo fris als een hoentje vandaag. De vier pups die gisteren wat waren afgevallen waren vandaag allemaal gigantisch veel aangekomen (ruim) 200 gram! Ze zitten dus allemaal weer terug op de normale curve.

 

Vanmorgen de nageltjes van de voorpootjes weer geknipt want die waren weer knap scherp. Daarna zijn ze allemaal voor de derde keer ontwormd. Na een vroege lunch zijn ze in de tuin geweest. Na heel veel lol met elkaar kwam Bente ook nog een picknick bezorgen.

Daarna hebben de pups heerlijk een paar uurtjes geslapen. Vlak voordat ze uitgeslapen waren heb ik ze allemaal weer even op de trimtafel gezet. Beetje geknuffeld en gekamd en even de oortjes en pootjes gevoeld en vast gehouden. Weer loslaten voordat de pup zich spant en zeker voordat de pup gaat spartelen. Zo bouwen we aan een vertrouwensband en rekken we de grenzen van de pup langzaam wat op. Na de kambeurt heb ik ze even op de arm genomen voor een extra fijne knuffel terwijl ik de tondeuse in had geschakeld.

 

Daarna kwam Bente's fokster Kerstin met man, zoon en twee honden op bezoek. Twee personen zijn naar het bos geweest met de vier volwassen honden en met drie personen zijn we met de pups naar het strand geweest. Niet lang natuurlijk want alles is nieuw en het was ook nogal fris. Ze vonden het allemaal leuk en niet spannend. Zes weken is een heerlijke leeftijd waarop de pups nog heel onbevangen zijn. Vlak voor het uitstapje hadden de pups gegeten dus er werd al van harte gepoept en geplast op het strand. Jong geleerd is oud gedaan.

Na het avondeten hebben de pups nog een korte en zeer lawaaiige opleving gehad maar daarna was het kwartje echt op en lag alles binnen een minuut onder zeil.

4 Februari

Het was weer een goedgevuld weekend voor de pups met veel bezoek. Verder zijn ze vandaag allemaal gefotografeerd door een professionele fotograaf. We zijn heel benieuwd naar het resultaat. Ze poseerden allemaal voor de camera alsof ze er hun dagelijks brood mee verdienen.

 

Verder regelmatig iets nieuws in de puppyren, zoals een halve kattenreisbench.

 

Na vele pogingen zit Bobby daar nu bovenop en de rest volgt vast morgen.

 

Bolero vindt het een prachtig ouderwets hondenhok.

 

Ze vergeten het nieuwe speelgoed even als hun eigen speeltjes weer fris gewassen en gedroogd uit de wasmachine zijn gekomen.

 

En opnieuw veel plezier als we nog wat veranderingen aanbrengen. De hondenbench eruit en een nieuw mandje erin.

 

Vooral de zussen Biba en Boukje vinden het nieuwe mandje geweldig. Hier liggen ze er met zijn anderhalven in te slapen.

 

Uiteraard zijn ze ook nog lekker buiten geweest.

 

En als ze hun allerlaatste restje energie hebben opgebrand, vallen ze om op de plek waar ze op dat moment aan het spelen zijn als kegels in een kegelspel.

5 Februari

 

Kerstin had afgelopen vrijdag ook foto's gemaakt op het strand, sommigen met mooi tegenlicht. Dus bij deze nog een toegift.

 

Een dagje routine voor de pups met een speeluurtje in de tuin en een hele grote groep bezoek. Ze zijn dus allemaal weer zeer uitgebreid geknuffeld en hebben ook heerlijk geslapen met veel lawaai, gelach en gepraat op de achtergrond. Het zijn allemaal weer leermomenten.

 

Vanmorgen waren de pups ontsnapt uit de puppyren. Bernard was in de keuken dus had het niet in de gaten en ik was op het strand met Elena en Bente. Kort na terugkomst hoorde ik de pups drinken bij Bente, maar het geluid kwam niet uit de puppyren. Bente stond dus midden in de kamer de pups te voeden. Nadat ze allemaal weer in de ren waren gezet heb ik de kamer gecontroleerd op ongelukjes. Geen enkel plasje en er lagen drie poepjes, keurig op de mat bij de deur naar het terras. We zijn trots op ze. 

 

En nog een paar leuke momentjes. Bijna alle pups lukt het nu om bovenop de kattenbench te springen.

 

Siepi slaapt met zijn mond open. Gelukkig snurkt hij (nog) niet.

 

Bolero lag heerlijk te slapen en merkte niet dat Boukje op zijn rug klom om daar te gaan slapen. Die op haar beurt wel merkte dat Balou vervolgens op haar rug klom om te slapen.

 

Boukje stapt net uit haar mandje als ze ineens wordt overvallen door de slaap.

7 Februari

Vandaag zijn de pups 7 weken oud. Officieel oud genoeg om naar de nieuwe eigenaren te verhuizen. Zo ver is het nog niet, de eerste pup verhuist a.s. zaterdag 10 Februari en de laatste vertrekt op zondag 18 Februari.

 

Na het ontbijt krijgen de pups een snack. Gisteren was het gedroogde kipfilet en vanmorgen gedroogde buffellong. Ze vonden het allemaal interessant en de moeite van het proberen waard. Het oude recept: meer dan genoeg stukjes neerleggen en als alle pups zijn uitgekauwd en in slaap gevallen halen we de overblijfselen weg.

 

Vanmorgen was het koud maar zonnig dus ze zijn lekker een uurtje in de tuin geweest. Ze moesten flink bewegen om warm te blijven maar dat vonden ze geen probleem. Hieronder Balou, Bobby en Siepi.

 

Toen een uurtje naar binnen waar we weer het één en ander hebben veranderd in de puppyren. Geen duur nieuw speeltje maar een doos met een gat erin. Daar hebben ze weer de hele dag plezier mee gehad. Hieronder: Biba vind rood helemaal haar kleur. Bobby onderzoekt het nieuwe kartonnen huis, Boukje nodigt uit tot spel en in diepe rust van boven naar onderen: Siepi, Bolero, Balou, Boukje en Brownie.

 

Daarna hebben we de pups meegenomen op een ritje met de auto. Dat ging prima, er werd in eerste instantie wel wat gejammerd maar het werd al snel stil. Hieronder de pups in de autobench, dringen om uit te stappen en vervolgens proberen er weer in te komen.

 

Tijdens het ritje zijn we ergens gestopt en hebben de pups in kleine groepjes wat rond laten snuffelen. Daarna was het tijd om naar huis te gaan voor een vroege lunch voor de pups. Hieronder: Balou, Boukje, Biba, Brownie, Siepi, Bolero en een foto van Bobby en Boukje samen.

 

Na een lange middagdut werden de pups weer eens verrast met bezoek om ze te knuffelen. Ook zijn ze allemaal weer even op tafel geweest voor een controle en kambeurt en daarna nog even op schoot om de onderkant te kammen en de nageltjes te knippen.