Week 6

 

Groeitabel week 6

 

 

Geb. 

25Jan

26Jan

27Jan

28Jan

29Jan

30Jan

31Jan

Bolero

302 

2470

2535 

2625 

2720 

2800 

2885 

2960 

Balou

312 

2455

2525 

2615 

2705 

2770 

2870 

2990 

Bobby

308 

2555

2615 

2710 

2805 

2910 

3005 

3100 

Brownie

284 

2440

2445 

2585 

2725 

2765 

2860 

2960 

Boukje

264 

2115

2170 

2240 

2310 

2395 

2485 

2595 

Biba

260 

2150

2240 

2310 

2385 

2470 

2550 

2640 

Siepi

302 

2920

3015 

3120 

3220 

3355 

3490 

3625 

25 Januari

Een relatief rustige dag vandaag voor de pups. Ze zijn allemaal even op de trimtafel geweest voor een korte kambeurt. Daarna even op de bank voor een paar foto's. Sommige pups hadden echt zin in poseren, enkele anderen hadden vandaag geen geduld om stil te zitten. Volgende keer weer beter!

 

Bolero

Balou

Bobby

Brownie

Boukje

Biba

Siepi

26 Januari

Een nest pupjes in huis is veel werk. Een groot gedeelte van dat werk bestaat uit schoonmaken. Dat gaat de hele dag door. 's Morgens een grote schoonmaak en de rest van de dag poep rapen, plasjes dweilen, etensresten opruimen en korrels bij elkaar vegen. Na de grote schoonmaak, schoon vetbed, zeil gedweild met Dettol en alle speeltjes weer uit de wasmachine en droger .... en de pups nog in de bench, neem ik een minuutje voor mezelf om hier even van te genieten voordat ik de Gremlins bevrijd die er binnen tien minuten weer een heerlijk zooitje van maken!

 

Zo uit een boek van Roald Dahl weggelopen: The BFG (Big Friendly Giant) oftewel de GVR (Grote Vriendelijke Reus). Daar moet ik aan denken als ik Siepi zo heerlijk in de kist zie slapen.

 

Nadat de pups hebben gegeten en gedronken komt Bente op bezoek om het toetje te verzorgen. Bente is een intelligente hond maar haar ruimtelijk inzicht laat wel wat te wensen over. Ze denkt serieus dat het kleine puppy-mandje geschikt is om haar zeven kinderen in te voeden.

 

Na een paar minuten realiseert ze zich dat het geen ideale situatie is en verhuist ze naar de kist waar de pups zonder worstelen bij haar tepels kunnen.

 

De pups hebben vandaag weer heerlijk gespeeld met elkaar en met hun speeltjes. Ze hebben van nieuwe eigenaren weer een hele mooie toevoeging gekregen op hun speelgoed; een prachtig gestreept vosje.

 

Na het spelen moet er weer stevig geslapen worden. De reutjes Bolero, Bobby en Balou zoeken een plekje in de bench.

 

Siepi ligt met zijn zusjes Biba en Boukje onder zijn favoriete krukje.

 

En Brownie geniet met volle teugen van een zeldzaam moment dat hij het mandje voor zichzelf heeft.

 

 

 

 

 

 

Boukje: "als ik jou.....

 

 

 

 

 

 

....de allerliefste moeder....

 

 

 

 

 

....van de wereld vind....

 

 

 

 

 

 

....vind je mij dan....

 

 

 

 

 

 

....de allerliefste pup?"

27 Januari

De pups hebben goed gegeten maar waren vandaag allemaal maar heel weinig aangekomen. Ze hebben heel veel gespeeld dus misschien zijn ze het puppyvet al een beetje aan het verbranden. Maar één foto gemaakt vandaag, Bolero in het mandje. Daarom nog wat leuke foto's van de afgelopen dagen.

28 Januari

Gisteren waren we verbaasd dat ALLE hondjes niet veel waren aangekomen. Vandaag waren ze bij het wegen ALLEMAAL heel veel aangekomen. Dat kan niet kloppen natuurlijk. Waarschijnlijk stond gisteren de weegschaal niet goed ingesteld. Ik heb dus de gewichtstoename van vandaag en gisteren bij elkaar opgeteld en door twee gedeeld. De tabel lijkt daarmee wel weer goed te kloppen.

 

De hondjes zijn weer heerlijk geknuffeld vandaag door nieuwe eigenaren die op bezoek waren en door ons uiteraard. Alle hondjes hebben heel veel aandacht voor mensen en worden graag geknuffeld. Bolero is daarin nog iets extremer dan de rest. Als hij mij of Bernard ziet laat hij, wat hij ook aan het doen is, alles uit zijn pootjes vallen en komt naar ons toe. We proberen hem niet vaker te knuffelen dan de rest maar dat is soms wel moeilijk.

 

Bente brengt buiten het bezorgen van de toetjes niet zo veel tijd door in de puppyren. Maar af en toe gaat ze een half uurtje bij de pups zitten om een beetje met ze te spelen en hier en daar vieze gezichtjes en achterkantjes te poetsen.

 

De pups slapen soms uren achter elkaar. Als ze wakker zijn gaan ze met elkaar of met hun speelgoed spelen. Hier zijn de zusjes Boukje en Biba samen aan het spelen in het mandje.

 

En hier hebben er een paar lol met het nieuwe vosje.

 

Siepi amuseert zich met de bloem en de bloempot.

 

En Bobby amuseert zich met zijn speeltjes in het mandje.

29 Januari

Het was weer een drukke dag met veel bezoek voor de pups vandaag. Dan ben je soms te moe om een bed op te zoeken en val je in slaap op het toilet.

 

Bobby heeft weer een keer de mand voor zichzelf. Een stuk of vier pups passen nog net samen in de mand.

 

Boukje heeft zichzelf benoemd tot mama's lieveling. Dan moet je wel accepteren dat anderen boven op je hoofd klimmen om deze positie te betwisten. Ze laat zich echter niet wegpesten.

 

Het lijkt of Bente er plezier in heeft om de pups flink hun best te laten doen om een slokje melk van haar te bemachtigen.

31 January

En alweer een week voorbij. De pups ontwikkelen zich nog steeds super goed. De teefjes zijn ondertussen zo'n 2.6 kilo. De bruine reutjes zitten rond de 3 kilo. De GVR Siepi staat op eenzame hoogte met 3.6 kg.

 

Gisteren zijn de pups gechipt door de Raad van Beheer. Vandaag is de dierenarts bij ons thuis geweest om de pups hun eerste vaccinatie te geven en de gezondheid te controleren. Alle pups zijn gelukkig gezond. Eén pup heeft een klein navelbreukje maar het ziet er niet naar uit dat dit problemen zal gaan opleveren en het kan zelfs nog uit zichzelf verdwijnen. Bij alle reutjes zijn beide teelballen ingedaald. Dat hoor je nog wel eens anders, vooral bij de Lagotto. Alle pups hebben een schaargebit.

 

De pups gedroegen zich heel ontspannen bij zowel de chipper als de dierenarts. Eerst mocht Bente even op tafel. Zij is ook in goede doen al heeft ze wel wat minder vlees op de ribben dan voorheen.

 

Biba en Bolero

 

De hond in de pot vinden; dat ziet er dus zo uit.

 

Mama, kom terug!

 

Het is dringen voor een slaapplekje in de kleine kattenbak.

 

Bente voedt nog steeds diverse malen per dag nadat de pups vlees hebben gegeten. Als ik dat zie denk ik "dat kan toch eigenlijk niet meer" maar Bente verblikt of verbloost niet en ziet geen problemen.

 

Stoffer en blik is één van de favoriete speeltjes van de pups. Ik wacht dus meestal tot ze slapen voordat ik ermee aan de slag ga.

 

Zelfs bij dit energieke stel is soms toch ineens het kwartje op.