Groeitabel week 8

 

  Geb. 25dec 26dec 27dec 28dec 29dec 30dec 31dec
Alfie  306 3570  3650  3740 3850  3940  3950 4060 
Alice  248 3880  3940  4010         
Amy  172  2800 2900 2970  3005  3050     

 

31 December 2013

 

En dan is ook week acht verstreken, samen met de rest van het jaar. De pups zijn vandaag acht weken oud. Alice-Bagoes en Amy-Jaimy zijn inmiddels naar hun nieuwe eigenaren vertrokken. We horen niets dan positieve berichten over ze. Ze passen zich moeiteloos aan aan hun nieuwe omstandigheden. Als een spons nemen ze alle nieuwe indrukken in zich op en ze gedragen zich hierbij vrij, ontspannen en vrolijk. Dat is heerlijk voor de pups en de nieuwe eigenaren en voor ons heerlijk om te horen. We worden regelmatig op de hoogte gehouden van hun avonturen en vorderingen zodat we op afstand mee kunnen genieten. Dat de pups al zindelijk waren toen ze hier vertrokken scheelt ook voor de nieuwe eigenaren, want een jonge pup in huis is al werk genoeg. We missen "de meiden" maar ze maken het goed en dat is het belangrijkste!

 

 

 

Bagoes als een prinsesje op de erwt in haar nieuwe huis.

 

 

 

 

 

 

Jaimy in een dolle stoeipartij met haar nieuwe vriendin Yenthe.

 

Alfie is door omstandigheden nog bij ons en stiekem genieten we daarvan. Het is een ontzettend lief, vrolijk en aanhankelijk ventje die nu alle aandacht krijgt van Elena en ons. We hebben de werpkist weer opgeborgen en de puppy-ren verkleind. Alfie loopt nu vaker los in huis of in de tuin en gaat alleen nog in de ren als we hem niet in de gaten kunnen houden. Meestal draagt hij dit als een man maar soms kan hij er zeer luidruchtig over mopperen. Hij wil namelijk het liefste constant bij ons zijn en slaapt graag naast onze voeten.

 

Verkleinde puppyren
Verkleinde puppyren

Alfie slaapt niet meer in de ren 's-nachts. Hij is samen met Elena en een paar hondemanden in de keuken en dat gaat prima.

 

Elena is heel erg leuk met Alfie, ze spelen nu steeds vaker als gelijken en we moeten vaak om ze lachen. Alfie voelt zich nog steeds sterk aangetrokken tot Elena's melkfabriek. Regelmatig zegt ze "nee" als hij wil drinken maar ze zegt nog steeds vaak genoeg "ja" om het voor Alfie de moeite waard te maken om het te blijven proberen.

 

 

 

Alfie speelt met zijn lievelingsspeeltje.

 

 

 

en samen met Elena.

Vandaag zijn we verschillende keren in de tuin geweest. Er werd aardig wat afgeknald in de omgeving dus het was een hele goede oefening voor Alfie. Hij trok zich nergens iets van aan en rende lekker in het rond. Soms achter Elena aan, soms achter ons aan en soms achter denkbeeldige vrienden.

 

 

 

Af en toe zijn we hem ineens uit het oog verloren. Dan is het zaak om doodstil te blijven staan want hij zit dan vlak achter je, vlak voor je of tussen je voeten.

Alfie in de tuin tijdens het vuurwerk

 

29 December 2013

 

Vandaag is onze kleine Amy naar haar nieuwe eigenaren verhuisd. Yonisha, Miriam en Peter met hun witte Lagotto Romagnolo Yenthe uit Voorhout. Vanaf vandaag gaat ze naar de naam Jaimy luisteren. Naar "Amy" luistert ze nu al supergoed dus het roepen zal geen problemen opleveren. Ook haar toekomst lijkt er zonnig uit te gaan zien. Miriam en Peter brengen de weekenden vaak door in Vierhouten op de Veluwe. Net als Alice lijkt ze een goed gevuld leven met veel aandacht en aktiviteiten tegemoet te gaan. Ideale omstandigheden voor deze levenslustige en ondernemende hondjes. Voorhout is gelukkig niet ver van Voorschoten vandaan dus we hopen deze mooie lieve snoes nog vaak te zien in de toekomst.

 

 

 

 

 

 

Het laatste staatsieportret.

 

 

 

 

 

De laatste knuffels

 

 

 

 

 

Een laatste rondje door de tuin rennen

 

 

 

 

 

Geen kusjes meer van mama Elena maar nog wel een laatste snelle controle dat deze dame "schoon" het huis verlaat.

Zonder de vogel-geluiden van drie stoeiende puppen op de achtergrond (oplopend van getjilp en gekwetter tot incidenteel oorverdovend papagaaie-gekrijs) lijkt het huis ineens veel te stil. Alfie zal zijn zussen best missen maar hij lijkt ook erg in zijn nopjes met de exclusieve aandacht die hij nu van ons en Elena krijgt.

 

28 December 2013

 

Het is ideaal wanneer je een hond overal (waar hij welkom is) mee naar toe kunt nemen. Onder het mom van "jong geleerd, oud gedaan" zijn Alfie en Amy daarom vandaag voor het eerst ergens op visite geweest, bij mijn ouders in dit geval. Voor het eerst wat langer in de auto was geen probleem, ze waren rustig en ontspannen. Toen voor het eerst in een lift en daarna in een vreemd appartement. We hebben ze eerst even op het balkon gelaten voor een plas. Daarna kon er worden geknuffeld en verkend. Binnen de kortse keren renden de twee als gekken achter elkaar aan door de kamer alsof ze hier elke week komen.

 

 

 

 

 

Daarna was het tijd voor een dutje in de meegebrachte bench

 

 

 

 

Toen ze weer wakker waren hebben we ze weer op het balkon gezet met het verzoek "plas" dat ze al heel goed begrijpen en waar ze ook nu meteen gehoor aan gaven.

 

 

 

Toen was het weer tijd voor rondhollen (al die foto's zijn helaas mislukt, onze camera is niet snel genoeg) en op lekkere stokjes kauwen.

 

 

 

Amy speelt met een pluche muis.

 

 

 

 

 

 

Alfie zit uit te hijgen.

 

 

 

En ook Amy zit even stil voor een foto.

Daarna was het tijd om naar huis te gaan. In de auto hebben ze heerlijk geslapen. Thuis gekomen nog even in de tuin waar ze ook meteen hun eten hebben gekregen. Super tevreden waren we over het verloop van het bezoek. Geen enkel "ongelukje" in het huis van mijn ouders en ook de bench was bij thuiskomst nog helemaal schoon en droog. Op een hapje uit een plant en het afbijten van een takje van een kerststukje na hebben ze zich keurig gedragen.

 

27 December 2013

 

De pups hebben hun eerste kerstmis achter de rug. Vuurwerktraining hoeven we niet in scene te zetten voor de puppies. Regelmatig klinken er al knallen buiten en ze kijken er niet op of om van. Dat is een voordeel met een nestje in deze tijd van het jaar, de puppies wennen aan vuurwerk nog voordat ze in de angstfase zitten. Een nadeel van een nestje in de winter is dat ze niet zo vaak en niet zo lang naar buiten kunnen. Toch mogen we hier ook niet over mopperen, de afgelopen dagen was het af en toe heel aangenaam buiten en de puppen hebben heerlijk gespeeld met elkaar, met Elena en met ons.

Een spannende dag was het vandaag want Alice is verhuisd naar haar nieuwe eigenaren, Ellen en Ruud uit Purmerend. Daar gaat zij ongetwijfeld een fijne toekomst tegemoet. Hun weekenden worden doorgaans doorgebracht in Limburg dus een saai leven wordt het zeker niet. Dat zal passen bij Alice, die vanaf vandaag met de naam Bagoes door het leven zal gaan. Een ondernemende en aktieve levensstijl gaat dit hondje zeker goed bevallen. Het huis lijkt nu al te stil zonder haar en we zullen deze lieve, energieke knuffeltante gaan missen. Ze is beslist 100% klaar om haar grenzen te gaan verleggen. Vier kilo weegt deze dame ondertussen en Elena wil haar al dagenlang liever niet meer voeden. Vanmorgen kreeg ze echter toch nog een klein slokje van mama, "one for the road". Het ga je goed lieve Alice-Bagoes en we kijken er naar uit om je nog vaak te mogen zien in de toekomst.

 

 

Voor de laatste keer een dutje met zijn drieen na het speluurtje

 

 

 

Nog eenmaal een kam door het haar. Het zal zeker niet de laatste keer zijn, Ellen is hondentrimster dus we verwachten dat Alice-Bagoes in de toekomst steeds volgens de laatste mode gekapt zal zijn!

 

 

 

 

 

Het laatste staatsie-portret...

 

 

 

 

 

...een laatste knuffel van ons...

 

 

 

 

 

...en een kusje voor mama Elena

 

Dag lieve meid !