11 Januari 2014

 

We genieten van de laatste dagen in het gezelschap van onze grote kleine man Alfie. We zullen hem en het leven dat hij in de brouwerij bracht missen en we hopen hem nog vaak te mogen zien in de toekomst.

 

 

 

 

Frodo en Nino logeren een dagje bij Alfie. Na een erg lawaaiig uurtje lol trappen is het tijd voor een tukje.

 

 

 

 

 

Aandacht voor mensen lijkt aangeboren bij Alfie.

 

 

 

 

 

Elena en Alfie hebben een sterke band opgebouwd gedurende de afgelopen weken.

Vol vertrouwen op weg naar de toekomst
Vol vertrouwen op weg naar de toekomst

10 Januari 2014

 

Ruim 9 weken oud zijn de pups ondertussen. Ze hebben alledrie hun tweede vaccinatie achter de rug. De dames bezochten daarvoor voor het eerst hun "eigen" dierenarts. Die meenden onafhankelijk van elkaar dat het niet alleen kerngezonde maar ook erg mooie hondjes betrof en we zijn uiteraard blij om dat te horen. Alfie was bij onze eigen dierenarts die ook nog eens zijn gezondheid bevestigde. Immens populair was deze knappe kerel daar al en we moesten weer goed opletten dat hij niet in iemands jas of tas verdween! Het was Alfie's laatste bezoek want ook hij trekt volgende week de wijde wereld in. Hij verhuist naar Limburg waar hij in een fijn gezin terecht zal komen. 

 

Tijd om hem te missen zal Elena niet krijgen want zij vertrekt met ons naar Engeland voor een zeer verlaat kerst familie bezoek. Voor haar meteen een welverdiende vakantie met veel lange wandelingen. Super tevreden zijn we over haar, ze heeft de pups een hele goede start in het leven gegeven.

 

4 Januari 2014

 

Onze lieve dames zijn alweer een week "het huis uit". Nog steeds krijgen we positieve berichten en ze zijn al heel goed gewend in hun nieuwe gezinnen.

 

We zijn gestopt met het bijhouden van de groeitabel. Alleen Alfie is nog hier en als je lang genoeg naar hem kijkt zie je hem groeien. We hebben hem een keer gewogen deze week en hij stormt richting de 4.5 kilo. Hij is deze week voor de vierde keer ontwormd en ik heb wat haar voor zijn ogen weggeknipt want hij zag niet veel met die lange krullen voor zijn ogen.

 

Wij zetten rustig de socialisatie van Alfie voort. Hij gaat eens mee in de auto of op straat aan een riempje. Hij is op bezoek geweest bij onze buurvrouw van 85 en heeft daar na even dollen en knuffelen een uur naast mijn stoel liggen slapen. Hij heeft enkele honden uit de buurt ontmoet die ik ken en waarvan ik weet dat ze lief (en gevaccineerd!) zijn. Een peutertje dat met opa en oma uit wandelen was mocht Alfie even aaien en (zachtjes) aan zijn haar trekken. Hij is heerlijk onbevangen en zachtaardig.

 

Van Elena leert Alfie weer verder over hondentaal en hondenmanieren. Bijvoorbeeld dat je geen botje afpakt dat een andere hond in zijn bek heeft. Dat dit niets met dominantie te maken heeft en alles met goede hondenmanieren blijkt uit het feit dat Elena beide kanten laat zien: ze gromt als hij haar botje af wil pakken en pakt ook zijn botje niet af.

 

Ze spelen heel erg leuk met elkaar. Elena speelt het liefste krijgertje. Aan stoeispelletjes heeft ze eigenlijk een hekel maar ze stoeit toch met hem mits dit heel zacht gebeurt. Alfie heeft deze boodschap al goed begrepen en ze stoeien met open bekken waarbij de kaken niet dicht geklapt worden. Gevolg is dat Alfie voor zo'n jonge pup al een gigantische bijtrem heeft, ook in zijn spel met ons.

 

We zijn spelenderwijs aan een stukje opvoeding begonnen. Voorkomen van ongewenst gedrag vormt de hoofdmoot op deze leeftijd. Alfie loopt alleen los in de kamer en de tuin wanneer we aktief toezicht op hem kunnen houden. We nodigen hem uit om met zijn eigen speeltjes te spelen en op zijn eigen botjes te kauwen en leiden hem daarmee af als hij aanstalten maakt om zijn tanden in onze spullen te zetten. Hij wil graag overal achter ons aan lopen dus regelmatig doen wij de deuren achter ons dicht zodat hij leert dat dit niet altijd kan en dat dit ook niet erg is. Goede manieren rond etenstijd heeft hij heel snel geleerd. Gillend tegen de keukenkastjes aanspringen levert niets op, zelfs geen reactie. Rustig op zijn billen zitten resulteert echter in een heerlijke bak vlees en een complimentje. Aandacht geven als we het vragen en komen als hij geroepen wordt leveren geen enkel probleem op.

 

 

 

 

Eigenlijk is Alfie nog veel te klein voor zo'n grote bullepees maar hij laat zich niet ontmoedigen, kijkt hoe mama het doet, en doet het zo goed mogelijk na.

 

 

 

 

Even bijkomen !

 

 

 

Alfie met een speeltje.

 

 

 

 

Elena stoeit met Alfie.

Alfie lijkt in veel opzichten op Elena als pup. Vreselijk speels en heel contact gericht en aanhankelijk. Als hij in zijn puppy-ren zit terwijl wij in de kamer zijn gaat hij op zo'n manier tegen het hek aanliggen dat hij toch zo dicht mogelijk bij ons in de buurt is.

 

In sommige opzichten is hij echter heel anders dan Elena. Elena kon als pup nog wel eens doordraaien en hyperactief worden als ze oververmoeid raakte. Wij moesten dan zorgen dat ze haar rust nam door haar in de bench te zetten omdat ze zelf op zo'n moment de uit-knop niet meer kon vinden. Ook kan Elena een echt heethoofd zijn en superfanatiek in spel, sport en training. Alfie lijkt veel koeler in zijn hoofd en gemoedelijker in zijn gedrag. Heel speels en actief, maar als hij moe is gaat hij slapen en als hij uitgespeeld is gaat hij rustig om zich heen zitten kijken of aan een stokje kauwen.

 

 

 

Als je Alfie zoekt: hij ligt onder je stoel.

 

 

 

 

 

Rustig slapend in zijn ren maar wel zo dicht mogelijk bij de rest van de groep.

Alfie met zijn kauwstokje