Groeitabel week 6

 

  Geb. 11dec 12dec 13dec 14dec 15dec 16dec 17dec
Alfie   306 2750 2810  2900  3025  3030  3140  3210
Alice  248 2730 2800  2885  3025  3030 3135  3200
Amy  172 2150 2205  2260  2365  2360 2425 2480 

 

17 December 2013

 

En dan is ook ineens de zesde week in het leven van de pups verstreken. Ze hebben het druk gehad met alle voorbereidingen op het "echte" leven dat binnenkort gaat beginnen. Groeien staat nog steeds hoog op de lijst met dingen die dagelijks moeten gebeuren. Alfie en Alice zijn in gewicht en gestalte flink uitgelopen op Amy in de afgelopen weken. Uit nieuwsgierigheid heb ik opgezocht wat mama Elena nu eigenlijk zelf woog op de leeftijd van zes weken: 2.7 kg. Dat is slechts 200 gram zwaarder dan Amy en maar liefst 500 gram lichter dan Alfie en Alice! We hebben duidelijk twee zwaargewichten in ons midden.

 

De puppen zijn voor de derde keer ontwormd en vandaag zijn ze bij de dierenarts geweest voor hun allereerste vaccinatie en een klinisch onderzoek. De dierenartsenpraktijk is op slechts 700 meter van ons huis dus we zijn lopend gegaan met de pups in een buggy. Zo konden ze onderweg allerlei indrukken opdoen van bijvoorbeeld het verkeer en de bijbehorende geluiden. Elena mocht ook mee, zij is niet bang voor de dierenarts en daarmee een uitstekend voorbeeld voor de pups.

 

Alledrie gedroegen ze zich voorbeeldig op de behandeltafel en ze waren heel ontspannen tijdens het onderzoek. Dankzij de handige dierenarts en een knuffel op het juiste moment hebben ze geen van drieen ook maar iets gemerkt van de vaccinatie. Dat zo'n eerste ervaring prettig verloopt kan cruciaal zijn voor de houding van de hond ten opzichte van dierenartsen in het verdere leven. De pups werden zonder problemen gezond verklaard.

 

 

 

 

Wie wil er eerst op tafel?

 

 

 

Ik ! Ik ! Ik !

 

 

 

 

Maak je geen zorgen meid, ze hebben koekjes hier!

Puppen op tafel bij de dierenarts

 

Voor staatsie portretten was vandaag geen tijd. Bovendien wordt het steeds lastiger om mooie foto's te maken want ze zitten natuurlijk geen seconde stil. Daarom in plaats van portretten twee groepsfoto's van de hondjes in de armen van de dierenarts.

 

Lekker hollen in de tuin en een kleine picknick bij mama Elena.

 

 

 

Het nieuwe speeltje dat vandaag in de ren verscheen trok meteen Alfie's aandacht, hij pakte het op en rende er snel mee naar de kist zodat hij er lekker even alleen mee kon spelen.

 

 

 

Toen Alice nieuwsgierig kwam kijken wat Alfie aan het doen was deed hij echter niet kinderachtig en liet haar meespelen.

 

 

 

 

Dit is een favoriet speeltje van alledrie.

Niet alleen bij Amy maar bij alledrie denk ik regelmatig "hoe zullen deze mini-hondjes er over een jaar uitzien?"
Niet alleen bij Amy maar bij alledrie denk ik regelmatig "hoe zullen deze mini-hondjes er over een jaar uitzien?"

 

15 December 2013

 

Onze dikke marmotten gaan er steeds meer uitzien als echte hondjes en ze gaan zich ook steeds vaker gedragen als echte hondjes. Tijdens het rusten, slapen, verzorgen, eten en knuffelen zijn ze alledrie super ontspannen en lief. Tijdens het spelen kunnen ze echter soms in een soort Gremlins veranderen. Ze rennen in het rond, springen in de drinkbak, graven in de korrelbak, trekken en sleuren aan de handdoeken, bespringen en schudden hun speelgoed en scheuren de kranten aan stukken. Ook bespringen ze elkaar waarbij er wordt geduwd, gebeten en gemept en doordringende papegaaie-geluiden worden geproduceerd. Gelukkig duurt dit nooit lang, het is een soort gekken-kwartiertje waarna ze alledrie weer als een blok in slaap vallen.

 

 

 

 

Alice met een speeltje

 

 

 

 

 

 

 

Amy schudt het gele poppetje

 

 

 

 

De Gremlins, Alfie...

 

 

 

 

...en Amy

Met grote regelmaat herhalen we de dingen waaraan de puppen ondertussen zijn gewend. Ze worden opgetild, geknuffeld, geborsteld en gekamd. De pootjes, oortjes en het staartje worden aangeraakt en even vast gehouden. Verder krijgen ze elke dag hun halsbandje om, soms een uurtje en soms een halve of hele dag.

 

Ze worden iedere dag aan nieuwe dingen gewend. Zo zijn we begonnen met de bench-training. Tijdens het schoonmaken van de ren zitten ze gezamelijk in de bench en iedere dag gaan ze in een andere volgorde erin en eruit zodat ze ook wennen aan het alleen in de bench zijn. Verder zijn ze voor het eerst buiten geweest, niet al te lang want het is helaas geen zomer.

 

 

 

 

Voor het eerst in de bench...

 

 

 

 

...met een lekker kluifje

 

 

 

Aan de stofzuiger en het stofzuigen waren ze al gewend maar nog niet in combinatie met de bench.

De wolvenpups slapen terwijl moederwolf trouw de wacht houdt...

 

...dat klinkt als een sprookje en dat is het ook: Elena ligt naast de bench in de stille hoop dat een van de pups per ongeluk een kluifje naar buiten zal duwen.

 

 

 

Elke dag wat nieuw speelgoed. Dat hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn, een lege WC-rol...

 

 

 

...of keukenrol zijn weer goed voor urenlang speelplezier.

Voor het eerst buiten

 

Naast de incidentele avonturen bestaat het leven van de pups nog steeds grotendeels uit slapen en eten. Ze eten vier keer per dag vast voedsel. Wat ze na een uurtje niet op hebben neemt Elena voor haar rekening waarbij ze soms toestaat dat de pups nog een slokje bij haar drinken. 's Nachts voedt ze de pups nog wel enkele malen maar ze wil niet meer bij ze slapen. Begrijpelijk want ze hebben het constant op haar tepels voorzien. Ik heb haar een rompertje aangetrokken zodat ze bij de pups kan zijn zonder lastig te worden gevallen. Het werkte wel, maar Elena gedroeg zich zo ongelukkig in het rompertje dat we het maar weer uit hebben getrokken.

 

 

 

Elena in haar zwemkostuum "jaren 50" stijl

 

 

 

 

Het mandje is vol dus Alice moet op de rand slapen.

 

 

Of Amy uit de mand is gerold of geduwd is niet duidelijk. Ze ligt er in ieder geval niet wakker van.

 

 

Amy in een typische Lagotto slaaphouding.