Groeitabel week 3

 

  Geb. 20nov 21nov 22nov 23nov 24nov 25nov 26nov
Alfie  306 1315 1405  1470  1560 1605  1635  1715 
Alice  248 1180 1250 1340  1425  1475  1555  1630 
Amy  172  854  938  982 1020 1070  1175  1220 

 

26 November 2013

 

En dan is ook de derde week alweer voorbij. Alledrie zijn ze weer prima gegroeid deze week want Elena laat ze nog steeds zo veel en zo vaak drinken als ze willen. Ruiken, voelen en proeven konden de pups natuurlijk al en sinds deze week zijn daar zien en horen bijgekomen. Zij kunnen nu lopen al hebben ze nog moeite om hun evenwicht te bewaren en moet er nog veel geoefend worden. Ze kunnen zelfstandig plassen en poepen al laten ze zich alledrie nog graag de aangeboden hulp van Elena aanleunen. Sinds enkele dagen hebben ze toegang tot een korrelbak om hun behoefte op te doen maar ze maken er nog geen gebruik van. Vanmorgen heb ik ze er alledrie tegelijk even op gezet maar het kwartje is nog niet gevallen.

 

 

 

 

Is dit interessant ?

 

 

 

 

 

 

of saai ?

 

 

 

 

 

Of een nieuw bed misschien ?

Netjes op een rijtje op de weegschaal, ruim zes keer het geboortegewicht !
Netjes op een rijtje op de weegschaal, ruim zes keer het geboortegewicht !

 

Ondanks dat de pups nu meer kunnen dan een week geleden, slapen ze nog zeker net zo veel en voor steeds langere perioden. Uren gaan er voorbij dat we bijna vergeten dat er pups in de huiskamer zijn. Het is een erg rustig en ontspannen stel.

 

 

 

 

Amy en Alfie in diepe rust

 

 

 

 

 

 

Alice lekker warm achter mama's brede rug

Een lange luie zondagmiddag
Een lange luie zondagmiddag

 

Gespeeld wordt er natuurlijk ook af en toe, meestal met zijn tweetjes en af en toe als ze toevallig tegelijk wakker zijn met zijn drietjes.

 

 

En nog op de valreep, vlak voordat ze precies drie weken oud zijn, hebben we de pups een schotel lauwwarme geitenmelk aangeboden. Ik stond klaar om de pups te helpen maar dat bleek niet nodig, ze begonnen meteen te likken. Als het om eten gaat zijn ze zeer gemotiveerd en leren bijzonder snel. Daarin zien we heel duidelijk Elena terug!

 

Hieronder de resultaten van onze wekelijkse foto-sessie en dan gaan we door naar week vier in het leven van de pups. De belangrijke socialisatie periode is begonnen.

 

Alfie

Alice

Amy

 

23 November 2013

 

De pups ontwikkelen zich razendsnel. Ze kunnen nu allemaal kleine stukjes lopen. Alice is daarbij echt gericht aan het oefenen en kan ook al in bochten op de been blijven. De andere twee lopen vooralsnog alleen als ze van A naar B willen komen. Het valt niet mee om een foto te maken waarbij ze allemaal tegelijk op de been zijn, want na een stukje lopen moet er weer uren geslapen worden.

 

Ook zijn de pups begonnen met primitieve stoei spelletjes. Ze happen in elkaars gezicht en duwen elkaar met hun pootjes. Ze produceren er allerlei geluiden bij.

 

 

 

 

Amy en Alice

 

 

 

Alfie en Alice

 

De pups kunnen ondertussen ook zelfstandig plassen. De dames doen het stiekem maar Alfie gaat al echt in de plashouding staan. Op onderstaande foto waar Alice en Amy samen stoeien is goed te zien waar Alfie zojuist heeft geplast. We hebben daarom vandaag het verblijf uitgebreid met een korrelbak. We hopen dat ze hun aangeboren instinct om het nest niet te bevuilen zullen volgen en deze bak in de toekomst als toilet gaan gebruiken.

Alfie en Alice hebben al nieuwsgierig in de deuropening gestaan, Amy toont nog geen belangstelling.

Gisteren zijn ze nog eens tegelijk op de weegschaal gezet. Dat vonden ze prima en ze vielen al na een paar seconden in slaap. Verder hebben ze tijdens de verschoning voor het laatst in het rode emmertje gezeten, dat kan echt niet meer, ze zitten als haringen in een ton. 

 

 

 

Samen op de weegschaal

 

 

 

 

Als haringen in een ton

 

 

 

 

Alfie loungen op de bank

 

 

 

 

 

 

Kleine kinderen worden groot

De Lagotto wordt niet op kleur gefokt en het is daarom grotendeels een verrassing welke kleuren uit een combinatie zullen worden geboren. Alfie is egaal bruin met een iets donkerder masker. De teefjes zijn echter beiden driekleurig en dat schijnt niet zo heel veel voor te komen. Zo is Alice half bruin en half wit waarbij het bruin vooral aan de bovenkant zit (met een paar witte vlekken) en het wit meest aan de onderkant. Ze heeft lichtbruine aftekeningen boven haar ogen, op haar wangen, onder de neus, op haar kin en een beetje onder haar staart. Amy is vrij donkerbruin en heeft enkele witte vlekken op haar borst en buik en rechtsvoor een wit voetje. Ook zij heeft lichtbruine aftekeningen boven haar ogen, op haar wangen, onder de neus en op haar kin. Verder onder haar staart en aan de binnenkant van haar poten en een beetje op het onderste deel van haar poten. Op de volgende foto's zijn deze kleuren goed te zien.

 

21 November 2013

 

De oogjes zijn nu allemaal goed open en worden steeds helderder. De derde week in het leven van de puppies wordt ook wel de overgangsperiode genoemd. De pups veranderen van totale afhankelijkheid van Elena naar een zekere mate van onafhankelijkheid. Ze maken een snelle neurologische en lichamelijke ontwikkeling door. De oren en ogen gaan open en de pups gaan reageren op geluiden, licht en bewegingen. Steeds vaker proberen ze te lopen i.p.v. te kruipen. Ook zoeken ze meer gericht contact met elkaar. Zodra ze al hun zintuigen kunnen gebruiken om hun omgeving waar te nemen en de fysieke vermogens hebben ontwikkeld om op die omgeving te reageren zijn ze voldoende toegerust voor de volgende fase die op de leeftijd van ongeveer drie weken begint: de socialisatie fase.

 

Lekker dik zacht kussen ligt hier…..oh, ben jij het Alfie !
Lekker dik zacht kussen ligt hier…..oh, ben jij het Alfie !

Na ruim twee weken full-time voor de kinderen zorgen werd het tijd voor Elena om er even uit te zijn. Om zo veel mogelijk het risico van infectiegevaar uit te sluiten werd gekozen voor een half uurtje naar het strand. Het tij ging net uit dus het strand was schoon. Het was koud en om tien uur 's morgens was het nog erg rustig. Een enkele border collie heeft even aan Elena's billen gesnuffeld maar verder zijn we "geen hond" tegen gekomen. Elena heeft lekker achter haar ring aan gehold, de aangespoelde krabbetjes besnuffeld en een grote kuil gegraven. Ze genoot zichtbaar van het uitstapje.

Thuis gekomen vielen de puppen op de meegebrachte melk aan alsof ze niet een uurtje maar een paar dagen weg was geweest!

De nagels van de pups zijn al aan een eerste knipbeurt toe. Ze blijven overal aan haken en ze maken lelijke krassen op Elena's buik tijdens het voeden. Een hele uitdaging die kleine nageltjes, zelfs met een bril op. Ik heb het daarom voorlopig beperkt tot enkel de voorvoetjes. Alledrie gedragen ze zich als model pups......en toch ben ik blij dat het er geen zeven of acht zijn.

 

 

 

 

Alfie is proefkonijn

 

 

 

 

Bij Amy was een microscoop wel handig geweest

 

 

 

 

Bij Alice rekende ik op veel gemopper, maar dat bleef uit

 

20 November

 

De ogen zijn een stuk wijder open dan gisteren. Vanmorgen "keken" twee grote blauwe ogen ineens onze huiskamer in. Het was Alfie die op het punt stond uit de kist te stappen. Dat is nog een beetje vroeg dus we hebben een extra plankje op de ingang geplaatst.

 

 

Hallo wereld, ik kom er aan !

 

 

 

 

Nog even onder mama's vleugels blijven