Groeitabel week 5

 

  Geb. 4 dec 5 dec 6 dec 7 dec 8 dec 9 dec 10dec 

Alfie

306 2220  2265 2365 2420  2485 2580  2665 
Alice 248 2155  2190  2275  2365  2480 2550  2625 
Amy 172 1685  1770  1840  1890  1935  1990  2050 

 

10 December 2013

 

De vijfde levensweek van de puppen is ook alweer voorbij. Gemiddeld en gezamelijk hebben ze hun geboortegewicht maar liefst vertienvoudigd! Elena gaat alleen nog maar in de kist liggen om de puppen te voeden, slapen doet zij ergens anders. De pups eten overdag ook vleesmaaltijden al blijft het moeilijk om ze hiervoor te interesseren. Als ze wakker zijn willen ze liever spelen.

 

De pups zijn al bijna zindelijk. Gepoept wordt er uitsluitend op de korrelbak. De plasjes gaan voor 80% in de korrelbak. De ongelukjes gebeuren vooral tijdens of na het spelen wanneer ze geen tijd hebben om te gaan plassen waar het hoort. Maar voor hondjes van deze leeftijd kunnen we hier natuurlijk alleen maar heel tevreden over zijn

 

 

 

 

Alice op de korrelbak

 

 

 

 

Amy zit na het eten uit te rusten in haar voerbakje

 

Voor Elena heb ik een mama-stoeltje aangeschafd. Hierin kan ze bij de puppen zijn zonder dat ze meteen aan haar tepels hangen. Veel vertrouwen heeft ze hier echer niet in en ze ligt liever buiten de ren lekker aan onze voeten.

 

 

 

Met drie van zulke wildebrassen, inclusief doorkomende tanden, is het voeden voor Elena niet meer zo plezierig als voorheen

 

De toekomstige eigenaren van de pups hebben alledrie een oud shirt meegenomen met hun lichaamsgeur. Deze shirts liggen in de werpkist zodat de pups al goed kunnen wennen aan de geur. Hopelijk zal dit hun verhuizing straks vergemakkelijken.

 

Geur items in de werpkist
Geur items in de werpkist

De pups slapen nog steeds het grootste deel van de tijd. Als ze wakker zijn dan wordt er enthousiast gespeeld, met elkaar en met hun speelgoed. Als je alleeen op de geluiden af gaat die er af en toe te horen zijn lijkt het er soms nogal ruig aan toe te gaan. Dat het toch spel is blijkt uit de rolwisselingen. Afwisselend zijn ze de jager of het haasje, de bijtende hond of de gebeten hond, de dominant of de onderworpene.

 

 

 

 

 

Alfie gaat voor de kleinere en lichtere Amy op zijn rug

 

 

 

 

 

 

en heeft plezier voor tien.

 

 

 

Alice speelt met de Beagle

 

 

 

Alfie speelt met het gele poppetje

 

 

 

 

Amy is gek op deze pluche hond

 

 

 

 

en verdedigt hem met verve

Tussen de spelletjes door worden er lange uren gespendeerd aan slapen. Alleen heel jonge dieren kunnen zo lekker slapen dat je er jaloers op kan worden.

Een belangrijke taak was weggelegd voor Nadie: het socialiseren van de pups aan meisjes van zes. Ze heeft dit fantastisch gedaan en de pups lieten zich graag door haar knuffelen. Mama Elena geeft het goede voorbeeld door voor te doen hoe je te ontspannen in het gezelschap van kinderen.

En zo is er weer een week verstreken in het leven van de pups. Hieronder nog een foto selectie en dan gaan ze aan hun zesde levensweek beginnen.

 

Alfie

Alice

Amy

 

6 December 2013

 

Ruim een maand oud zijn de puppen alweer en ze groeien nog steeds voorspoedig. Drie keer per dag krijgen ze vlees met geitenmelk aangeboden in hun etensbakjes en twee keer per dag krijgen ze vlees gevoerd met de hand. Ze eten er nog niet echt heel veel van en ze hebben allemaal nog een sterke voorkeur voor Elena's melk. Ze mogen nog steeds vaak bij Elena drinken al wordt het voor haar minder aangenaam nu ze allemaal in het bezit van vier hoektanden zijn.

 

 

 

 

Het is niet vies en niet lekker maar vooral anders.

 

 

 

 

 

 

Amy wordt gevoerd

 

 

 

 

 

 

 

Alfie wordt gevoerd

 

 

 

 

 

Alice wordt gevoerd

De puppen gaan steeds meer een eigen persoonlijkheid ontwikkelen. Amy is een rustige en bedachtzame hond die weinig vocaliseert en meer dan de andere twee heel graag met speelgoed speelt. Alfie is ook vrij rustig, speelt graag met zijn zussen en tijdens het slapen wil hij graag in contact liggen met een van hen. Alice is erg onderzoekend en neemt veel initiatief. Uitbreken lijkt haar specialiteit te worden. We hebben een beetje met een Lagotto traditie gebroken door de puppen geen Italiaanse namen te geven. Bij nader inzien hadden we Alice echter best Alice Houdini kunnen noemen.

 

 

 

 

 

Waar is hier....

 

 

 

 

 

...de nooduitgang ?

 

 

 

Alfie slaapt bij Alice

 

 

 

Amy slaapt bij de pluche hond

De puppen hebben weer veel mensenbezoek gehad de laatste dagen en vandaag hebben ze voor het eerst een andere hond gezien. Daar waren ze helemaal niet van onder de indruk. Nu betrof het hier dan ook tante Sanyu, net als Elena een lichte Lagotto Romagnolo....

Bezoek van tante Sanyu
Bezoek van tante Sanyu

Voor de derde keer zijn de scherpe nageltjes geknipt. Bij deze gelegenheid hebben ze ook voor het eerst kennis gemaakt met borstel en kam. Dat vonden ze prima al moesten Alfie en Alice er toch ook wel een beetje over mopperen. Amy mopperde niet en beschouwde de grote kam als een leuk nieuw speeltje.

 

 

 

 

Alfie

 

 

 

 

Alice

 

 

 

 

Amy

Het is grappig om te zien hoe de hondjes door middel van spel allerlei "volwassen" gedragingen aan het oefenen zijn. Alfie oefende het zogenaamde "overstaan" eerst een paar keer op de pluche hond voordat hij het op Amy uitprobeerde.

 

 

 

Alfie staat over de pluche hond.

 

 

 

Alfie staat over Amy.

 

 

 

Alice en Amy spelen op de trap.

 

 

 

Door de lichte wenkbrauwen lijkt het vaak of Alice een verbaasde uitdrukking op haar gezicht heeft.

Elena is erg toegeeflijk naar de pups. Af en toe doen ze iets wat haar niet aanstaat en lijkt ze te aarzelen over wat te doen. Meestal besluit ze het te negeren of ze loopt weg. Alice heeft ze wel een keer terecht gewezen toen die een keer bij haar in de mand wilde gaan liggen terwijl ze daar geen zin in had. De andere twee waren tot nu toe nog niet terecht gewezen. Vanmiddag lag Elena in haar mand en ik gaf haar wat geitenmelk met water. Alfie kwam erbij om ook een slok te nemen. Dat wilde Elena blijkbaar niet en ze gromde terwijl ze hem met haar snuit opzij duwde. Alfie schrok zich het apezuur en zo snel als zijn poten hem konden dragen rende hij gillend naar de werpkist, ging in een hoek liggen en viel acuut in slaap. Ik had een beetje met hem te doen maar correct reageren op terechtwijzingen leren ze toch beter vroeg van hun moeder die ze daarbij geen pijn doet dan later van een vreemde hond die wellicht minder consideratie met ze heeft. Na dit incident naderde Amy ook nog even maar na een licht binnensmonds gegrom van Elena koos zij meteen eieren voor haar geld en ging naast Elena's mand liggen om vervolgens ook acuut in slaap te vallen.