25 Oktober 2013

 

Het aftellen is begonnen, over een dag of twaalf worden de puppies verwacht. We zijn begonnen met de nodige voorbereidingen te treffen.

 

 

 

 

Elena mag de nieuwe puppy weegschaal testen. Ze past er maar net op!

 

 

 

 

 

15.8 kilo Elena !

 

 

 

 

Wat?

Je maakt toch zeker een grapje!

 

We leggen een stuk zeil in een hoek van de huiskamer en schroeven de werpkist in elkaar. Dit alles onder het kritisch toeziend oog van Elena die succesvol zoveel mogelijk in de weg loopt, staat, zit of ligt.

 

 

 

 

"Kist goed, plek goed...maar dat vetbed is te groot"

 

 

 

"Dat is beter, alleen een beetje kale boel nog"

 

 

 

"Dit hoekje wordt de slaapkamer denk ik"

29 October 2013

 

Elena's zwangerschap verloopt nog steeds voorspoedig. Ze is opgewekt, gaat nog graag mee wandelen en we hebben de wandelingen daarom nog niet ingekort. Wel houdt ze nu meer ons tempo aan, terwijl ze normaal gesproken zeker driemaal de afstand loopt die wij afleggen. Zwemmen doet ze niet meer maar pootje baden nog wel, net als stokken brengen en lekker rondsnuffelen.

 

Vanmorgen heb ik de vacht op haar lichaam en poten wat korter geschoren. De vacht op haar buik was onder invloed van hormonen al grotendeels uitgevallen en de laatste vlassige plukken heb ik daarom ook maar afgeschoren. De puppen zullen zo straks meer kunnen genieten van haar lichaamswarmte en Elena heeft het hopelijk niet zo snel te warm in de werpkist.

 

Elena op de trimtafel:

 

 

 

 

Vanuit deze hoek zie je nauwelijks dat Elena in verwachting is.

 

 

Vanuit deze hoek gezien is zij zeker in verwachting.

 

 

 

En vanuit deze hoek gezien lijkt ze gigantisch!

2 November 2013

 

Nog geen voortekenen van een aanstaande bevalling. Elena is heel relaxed en slaapt wat meer overdag. De puppies zijn erg aktief vandaag, je voelt ze bewegen als je een hand op haar buik legt en soms zie je ze zelfs bewegen. Elena eet nog steeds met smaak haar eten op maar ze lijkt minder schrokkerig en onverzadigbaar dan voorheen. Haar gewicht neemt niet meer zo veel toe, we denken dat het een klein tot gemiddeld nest zal worden. Maar het blijft natuurlijk afwachten. Ze gaat nog steeds graag mee wandelen en trekt zelfs nog af en toe een klein sprintje als er vogels of konijnen in zicht zijn. Ook wil ze graag trekspelletjes met ons doen, de extra kilo's zijn dan in haar voordeel!

Ruim 16 kilo....exclusief staart !
Ruim 16 kilo....exclusief staart !

 

4 November 2013

 

Nog steeds geen puppies in zicht. Normaal gesproken daalt de lichaamstemperatuur van een hond 0.5 tot 1.5 graden Celsius zo'n 12 tot 24 uur voor de bevalling. Gisterenavond was Elena's temperatuur gedaald van 37.5 naar 37.0. Vanmorgen was hij nog verder gedaald van 37.0 naar 36.5. Elena gedraagt zich echter rustig, slaapt veel en loopt niet te bibberen of te trillen. Haar moeder en grootmoeder hebben zich nooit aan de "temperatuur regels" gehouden en hadden vaak al veel langer vantevoren ondertemperatuur. Het blijft dus rustig afwachten. Ze wilde vanmorgen nog wel mee wandelen maar aan rondsnuffelen had ze weinig behoefte.

 

Voor de zekerheid heb ik vannacht op de bank in de huiskamer geslapen. Elena ligt veel in haar werpkist en af en toe is ze aan het nestelen met de handdoeken die ik voor dit doel in de kist heb gelegd. Maar ze ligt ook nog graag in een ander mandje. Deze mand was eigenlijk al te klein toen we hem kochten maar ze was er zo weg van dat we het hebben gehouden.

 

 

 

Elena in haar groene mandje in 2012

 

 

 

Drachtige Elena in haar groene mandje 4 November 2013

 

En met een beetje passen en meten lukt het toch nog net! Erg comfortabel is het blijkbaar niet, na vijf minuten gaat ze toch maar weer terug naar de kist.

 

5 November 2013

 

Elena heeft redelijk rustig geslapen. Twee keer stond ze te piepen bij de achterdeur en ben ik even naar buiten gegaan om haar te laten plassen. Vanmorgen is ze erg onrustig geworden. Ze heeft enkele knuffels naar de kist gebracht en bij haar gelegd alsof het puppies zijn. Ze heeft haar vlees-ontbijt laten staan. De brokjes die ik haar als alternatief aanbood heeft ze wel opgegeten maar een half uurtje later weer uitgebraakt. Ze hijgt erg, maakt veel slikbewegingen en trilt af en toe licht. Ze loopt onrustig door de kamer en krabt aan alle deuren. Als we haar mee naar buiten nemen weet ze niet meer wat ze daar wilde gaan doen en wil weer naar binnen. Af en toe ga ik bij haar in de kist zitten en dan is ze een paar minuten rustiger. Maar al snel gaat ze weer door de kamer lopen. Haar melkklieren zijn enorm gezwollen ondertussen. Terwijl ik dit schrijf zit ze net achter mijn rug weer te braken.....het zal nu niet lang meer duren denken we.

 

 

Elena vanmorgen met haar oefen-puppies