Groeitabel week 7

 

  Geb. 18dec 19dec 20dec 21dec 22dec 23dec 24dec
Alfie 306 3220 3285 3380  3440  3450  3535  3550 
Alice 248 3230 3330 3490  3540  3640  3650 3750
Amy 172 2480 2570 2610 2660 2660  2735 2795

 

24 December 2013

 

Vandaag zijn de puppen precies zeven weken oud en ze zijn leuker dan ooit. Hun individuele karaktertrekken worden steeds meer uitgesproken. Alledrie zijn ze super vrolijk, aanhankelijk en ontspannen. Alfie heeft het zachtste karakter en is erg contactgericht, Alice is fanatiek en ondernemend en Amy is onverstoorbaar en inschikkelijk. Ze hebben een goed gevulde week achter de rug en zo hoort het ook op deze leeftijd. Veel nieuwe dingen zien en meemaken met voldoende rust tussendoor om alles te verwerken. Spelen vult een groot gedeelte van de tijd dat ze wakker zijn. Alledrie zijn ze vreselijk speels en ze spelen graag met mensen, speelgoed en hun nestgenootjes. Ze hebben ondertussen van elkaar geleerd dat te hard bijten een harde gil tot gevolg heeft en een broertje of zusje dat afhaakt en niet meer verder wil spelen. Het gevolg is dat ze nu al veel vriendelijker en socialer met elkaar spelen dan een week geleden, ze leren snel! Ze zijn alledrie helemaal zindelijk. Amy en een enkele keer Alfie vergeten soms nog om ook de achterpoten in de korrelbak te zetten waardoor de plasjes nog wel eens naast de bak terecht komen. Een kniesoor die er op let want de bedoeling is helemaal goed. De hondjes staan nu helemaal op een vers-vlees-voeding. Af en toe krijgen ze ook een paar brokjes, een hondenkoekje of een kauwstaafje. Elena voedt alleen nog incidenteel en het liefst individueel als een van de drie even een troost-drankje nodig heeft. We zien dat Elena heel graag met de puppen wil spelen maar die hebben vaak alleen maar interesse in haar melk en vallen groepsgewijs aan. Daarom doen we de puppen af en toe alleen met moeder naar buiten of los in de huiskamer, dan lukt het spelen vaak beter. De pups zijn ondertussen voorzien van een identificatie microchip. Wat er verder zoal op het drukke programma stond staat hieronder in beeldverhaal. De puppen gaan vol levenslust aan hun achtste levensweek beginnen.

 

 

 

Iedere dag een tijdje in de bench is onderdeel van de routine. Alfie doet voor hoe best te ontspannen. 

 

 

 

Even lekker in de tuin als het weer het toelaat.

 

 

 

Af en toe een ritje in de auto stond ook op het programma.

Een hoogtepunt van de week was het bezoek van Yenthe, een witte Lagotto teef van 2 jaar en toekomstig huisgenoot van Amy. De pups vlogen verheugd op haar af en snapten er niets van dat er bij haar geen drinken viel te halen. Yenthe was vreselijk lief met de pups, speelde en snuffelde met ze en ging zelfs voor ze "staan" toen ze bij haar wilden drinken.

 

 

 

De hondjes zijn gewend aan hun halsbandjes en we hebben deze week geoefend met de riempjes eraan.

 

 

Alice vond het een leuk spel en probeerde steeds het riempje met haar bek te pakken.

 

 

 

Alfie combineerde de oefening met een plas in het gras. Die was dus dubbel braaf en kreeg ook nog een knuffel van mama.

 

Een ander hoogtepunt van de week was het langverwachte bezoek van papa Beppo! Het was de eerste keer dat de puppen hun vader zagen. Beppo was in gezelschap van zijn Lagotto vriendin Fiona en hun eigenaresse Marion. Nadat we met de volwassen honden een heerlijke wandeling in de duinen hadden gemaakt was het tijd voor de ontmoeting. Het verliep super al viel het niet mee om familie foto's te maken. Langer dan een seconde op dezelfde plaats blijven bleek een onmogelijke opgave voor het stel.

 

"Red je het een beetje met onze kinderen schat?"

 

"Mmmmm, waar zat jij eigenlijk de afgelopen zeven weken?"

 

 

"Luister zoon, mama heeft je bijna alles geleerd wat je in je latere leven nodig hebt. Ik heb daar eigenlijk nog maar een les aan toe te voegen, kijk maar goed!"

Mama Elena speelt met de pups

 

 

 

 

Onbetaalbaar om de vrolijke zussen met elkaar te zien stoeien.

 

 

 

 

Wie heeft er dan nog....

 

 

 

 

 

 

...een televisie nodig?

 

 

 

 

Met zijn drieen spelen is ook vreselijk leuk. Het arme ezeltje Iejoor heeft het zwaar.

 

 

 

Amy is gek op Alfie en Alice, maar deze hond vindt ze ook helemaal te gek.

 

 

 

 

"Don't mind little me....."